search
'Lord of the Rings' heeft een veel ergere schurk dan Sauron
Series / Featured

'Lord of the Rings' heeft een veel ergere schurk dan Sauron

Als je dacht dat Sauron al kwaadaardig was, dan ga je straks anders denken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is maar weinig bekend over de Lord of the Rings-serie van Prime Video. Maar het lijkt er steeds meer op dat er een andere schurk is dan Sauron. Eentje die veel sterker is.

In de Lord of the Rings-trilogie is Sauron natuurlijk de overkoepelende bedreiging voor Frodo en zijn Fellowship. Sauron herstelde in de duizenden jaren na zijn verlies door het bondgenootschap onder leiding van Isildur.

Veel grotere schurk
Waar de Lord of the Rings-trilogie draait over het voorkomen van de terugkeer van Sauron, is hij niet meer dan de volger van een grotere Dark Lord: Melkor.

Waar Sauron een Maia is, was Melkor een Vala. Dat laat zich vergelijken als een engel versus een aartsvijand. Melkor is dus belangrijker in de hiërarchie. En hoewel Sauron de plek van zijn meester overnam als terreur in Midden-Aarde, bleef hij een aanbidder van Melkor (die later Morgoth genoemd werd).

Morgoth werd alleen verslagen dankzij de gecombineerde macht van zijn mede-Valar, die in een gigantische strijd besloten te vechten tegen hun eigen Lucifer. De veldslag was de conclusie van de Eerste Era en daarna werd Morgoth nooit meer gezien. Maar de eerste foto van de Prime Video-serie wijst erop dat de serie toch verbonden is aan hem.

De eerste foto onthult de twee bomen van Valinor: Telperion en Laurelin. Deze goddelijke creaties stonden bekend om hun licht en schoonheid en bestonden voor de Eerste Era en voor de verwoesting door Melkor. Dat de twee bomen te zien zijn, hint erop dat de kijker zal zien hoe ze vergiftigd werden.

En dat is dan weer een hint op de aanwezigheid van Melkor in de serie, en daarmee ook zijn spinachtige partner-in-crime, Ungoliant (een verre voorouder van Shelob).



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen