Forse kritiek op 'Loki' en Disney+

Forse kritiek op 'Loki' en Disney+

Russell T. Davies vindt het vooral heel goedkoop dat Loki biseksueel is in de serie.

Jim Pedd, 12 augustus 2021 19:05

Doctor Who-schrijver Russell T. Davies uit forse kritiek op Disney wegens de "zielige" scène in de serie Loki, waarin hoofdpersoon Loki zegt dat hij biseksueel is.
Tom Hiddleston keerde voor de serie weer terug als Marvel-schurk/held Loki. Ditmaal als een van de varianten van de God of Mischief. In de derde aflevering werd bevestigd dat hij biseksueel is. In een gesprek met Loki-variant Sylvie, zegt Loki namelijk dat hij "een beetje van beiden" heeft gehad, als hem gevraagd wordt of er een leuke prinses of prins rondliep.

Niet verrassend
Voor lezers van de comics en fans van de Noorse mythologie is dit geen verrassing. Loki is genderfluïde en in de comics ook biseksueel. Dat is al jaren zo, dus echt vreemd is dit niet.

Maar toch vindt de voormalig showrunner van BBC-serie Doctor Who het maar onzin. Davies vertelde dat TV-bazen graag verhalen willen zien met homoseksuele personages en dat vooral om de verkeerde redneen doen.

"De waarschuwingsbellen rinkelen nu de giganten en dan vooral Netflix en Disney+ wakker worden. Het is denk ik echt wel iets waar je je druk om moet maken. Loki refereert dat hij ooit biseksueel is geweest en mensen zeggen ineens allemaal: 'Oh mijn god, het is een panseksuele serie!' Hij zei het woord 'prins' en dus moeten wij ineens roepen: 'Dankje Disney! Wat zijn jullie buitengewoon!' Terwijl het een belachelijk en nietszeggend gebaar is naar de belangrijke politiek en de verhalen die verteld moeten worden."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Loki, Tom Hiddleston, Disney Plus, Marvel Studios

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws