Wanneer is die 'Alien'-serie nou eigenlijk te zien?

Wanneer is die 'Alien'-serie nou eigenlijk te zien

De serie zal pas in de loop van 2023 ergens op FX te zien zijn.

Jim Pedd, 15 augustus 2021 09:58

Het lijkt erop dat we nog wel even moeten wachten op de Alien-televisieserie. Die zal vermoedelijk pas in de loop van 2023 van start gaan. Dat horen we van FX, de televisiezender achter de serie.
Na vier films, kwam de Alien-franchise enige tijd tot een einde in 1997. In 2012 keerde bedenker Ridley Scott echter terug, om te verkennen waar de Xenomorph nou eigenlijk vandaan kwam. Opvallend genoeg werden de twee prequel-films van Scott verteld vanuit het perspectief van David 8, een robot gespeeld door Michael Fassbender.

Nieuwe serie
Hoewel de kans klein lijkt dat er snel een nieuwe film komt, ligt de focus nu vooral op een serie. Die wordt ontwikkeld door Noah Hawley en speelt zich niet af rond Ripley. In plaats daarvan speelt de serie zich voor het eerst in de franchise af op Aarde.

FX-baas John Landgraf vertelde tijdens de Television Critics Association zomertour dat het werk aan de serie in volle gang is. Bovendien is men "optimistisch dat deze in 2023 uitgerold kan worden".

Hawley vertelde eerder dat de opnames in de lente van 2022 van start zouden moeten gaan. Eigenlijk wilden de makers eerder van start, maar het coronavirus gooide roet in het eten.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Alien, FX, Noah Hawley, Ridley Scott

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws