search
'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' vindt nieuw castlid
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-serie 'House of the Dragon' vindt nieuw castlid

De serie House of the Dragon is weer een castlid rijker: Jonny Weldon is ook te zien.

House of the Dragon heeft al z'n voornaamste castleden gevonden. Denk immers maar aan mensen als Matt Smith en Olivia Cooke, die de hoofdrollen op zich nemen. Maar het is een echte ensembleserie, eentje waar ook veel bijrollen in zitten.

Recent wist de site Winter is Coming, een fansite met goede connecties, te melden dat David Horovitch getekend heeft voor de serie. Hij zal de rol van Lord Lyman Beesbury spelen. En nu blijkt ook de Engelse acteur Jonny Weldon gecast te zijn als een personage genaamd Samwell.

Wie dan?
De vraag is natuurlijk wie die Samwell dan precies is. Natuurlijk kennen we allemaal wel Samwell Tarly, maar hij is nog niet geboren als House of the Dragon begint.

De kans lijkt groot dat het om Samwell Blackwood gaat, het hoofd van House Blackwood in de Riverlands, waar de burgeroorlog genaamd de Dance of the Dragons, uitbreekt.

De serie House of the Dragons draait precies om dat conflict. De strijd is tussen Rhaenyra Targaryen, die op de troon wil zitten na de dood van haar vader King Viserys I Targaryen. En er is onder meer Alicent Hightower, die vindt dat zoon Aegon de troonopvolger moet zijn.

Verschillende huizen in Westeros verklaren zich voor een bepaalde kant, en wat Samwell Blackwood betreft, komt het erop neer dat hij kiest voor Rhaenyra. Daarna neemt zijn huis het meteen op tegen de oeroude rivaal House Bracken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen