'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' mist een belangrijk personage

House of the Dragon mist een belangrijk personage

Verbergt de serie House of the Dragon stiekem een personage of toch niet?

Jim Pedd, 2 augustus 2021 om 11:37

House of the Dragon heeft veruit de meeste van zijn castleden inmiddels wel onthuld. De serie wordt ontwikkeld door Ryan Condal in samenwerking met bedenker George R.R. Martin en kijkt naar de 'Dance of Dragons', de burgeroorlog die woedde binnen de familie Targaryen.
We weten al van een boel van de belangrijkste spelers dat ze in de serie zitten en wie de rollen spelen. Zo is Emma D'Arcy te zien als Princess Rhaenyra Targaryen, die een claim legt op de Iron Throne. Olivia Cooke speelt de rol van Alicent Hightower, de schoonmoeder van Rhaenyra en politiek rivaal. Ook hebben we Matt Smith als Daemon Targaryen, de oom van Rhaenyra en haar uiteindelijke echtgenoot en grootste steun. Rhys Ifans speelt Otto Hightower, de vader van Alice en Hand of the King, Viserys I Targaryen (Paddy Considine).

Grote chaos
De dood van Viserys leidt tot chaos en oorlog in Westeros. Maar opmerkelijk genoeg ontbreekt een van de belangrijkste castleden in het lijstje van HBO: Aegon, de oudste zoon van Viserys.

De Dance of Dragons wordt uitgevochten tussen de Blacks en de Greens: steunpilaren voor Rhaenyra en Aegon respectievelijk. Als oudste zoon en de gewezen erfgenaam, geloven zij beiden de Iron Throne te mogen en te kunnen claimen.

Dat betekent dat de serie ook zijn verhaal moet vertellen. Maar hij is dus nog niet gecast. Gek is dat niet, want Aegon is 23 jaar oud als de Dance begint en tien jaar jonger dan halfzus en opponent Rhaenyra. Gezien haar leeftijd, is het begrijpelijk waarom D'Arcy gecast is. Zij is het grootste deel van de serie een volwassene en dus langer betrokken. Aegon zal in het eerste seizoen nog een tiener zijn. De serie speelt zich dan ook af over meerdere decennia.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: House of the Dragon, HBO, Game of Thrones

Populair nieuws