search
'The Wheel of Time' van Prime Video wordt groter dan 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' van Prime Video wordt groter dan 'Game of Thrones'

The Wheel of Time is een fantasyserie die heel erg krachtige vrouwelijke personages heeft.

Deze week kregen we een eerste blik op The Wheel of Time, de eerstvolgende grote fantasyserie. De Prime Video-productie is gebaseerd op de boeken van Robert Jordan en heeft groot potentieel.

De saga telt namelijk maar liefst vijftien boeken en werd lang onmogelijk om te verfilmen geacht. Gelukkig is dat intussen wel goedgekomen en maakt showrunner Rafe Judkins er een serie van die in november van start moet. Nadat we gisteren een eerste blik op de serie kregen middels een paar foto's uit Entertainment Weekly, hebben we nu een quote over de show.

Gigantisch ensemble
"Wheel of Time is de eerste fantasyserie die echt dook in de politieke en culturele werelden van al deze verschillende personages," vertelde Judkins.

"Het was ook een van de eerste series die in meerdere POV-personages dook, dus je volgt een ensemble. Ieder van hen heeft zo zijn eigen plannen, eigen aanpak. Dat voelde voor mij altijd als iets dat we misten in de fantasy, en nog niet echt naar televisie of film gebracht was."

Los daarvan weet de serie zich te onderscheiden met prominente vrouwelijke personages. Zo verkeert het grootste koninkrijk onder heerschappij van een vrouw: "Het gaat niet gewoon om wat prinsessen die rondrennen in mooie jurken. Het zijn vrouwen die hun werk doen, die alles verzorgen en zorgen dat mensen gezond blijven," aldus kostuumontwerper Isis Mussenden.



Aanbevolen artikelen