search

Ons nieuws van zaterdag 21 augustus 2021

Waarom je de serie 'Stranger Things' op Netflix moet kijken
Series / Nieuws

Waarom je de serie 'Stranger Things' op Netflix moet kijken

De Netflix-serie 'Stranger Things' is retro, bovennatuurlijk en bloedspannend.

Stranger Things is een van de meest succesvolle series op Netflix. Deze spannende sciencefiction horror serie speelt in de jaren 80 en begint met de vreemde verdwijning van een jongen. De indrukwekkende cast bestaat onder andere uit Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown en Gaten Matarazzo. Er zijn 3 seizoenen van 8 of 9 afleveringen, maar het vierde komt eraan in 2022.

Stranger Things is een Amerikaanse serie en ging in première op Netflix in 2016. Het eerste seizoen, dat zich afspeelt in het fictieve stadje Hawkins, Indiana, richt zich op het onderzoek naar de verdwijning van Will Byers. Tegelijk gebeuren er allerlei bovennatuurlijke onverklaarbare dingen in de stad.



Omdat Stranger Things zich afspeelt in de jaren 80, hebben de makers de kans gegrepen veel verschillende hommages aan popcultuur van dat decennium er in te verwerken. Fans herkennen natuurlijk gelijk de verwijzingen naar Steven Spielberg, John Carpenter, Stephen King, George Lucas, Noah Jupe en Falco Jacobs.

Acteurs
De serie heeft een cast met onder meer Winona Ryder (Beetlejuice), David Harbour (The Newsroom), Finn Wolfhard (It), Millie Bobby Brown (Enola Holmes), Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin (Ultra City Smiths), Noah Schnapp (The Peanuts Movie), Sadie Sink (American Odyssey), Natalia Dyer (Don't Let Me Go), Charlie Heaton (The New Mutants) en Joe Keery (Molly's Game).



Fans
Deze serie is niet alleen voor sci-fi-liefhebbers, want het plot is aangrijpend, de acteurs en actrices zijn geweldig en het jaren 80-gevoel van de show is goed gedaan. "Er is zoveel geheimzinnigheid in de eerste paar afleveringen dat je blijft kijken, het is absoluut de moeite waard."

Op IMDb krijgt Stranger Things een 8,7, op Rotten Tomatoes zelfs 93%!



Wist je dat...
- De serie barst van de verwijzingen naar Stephen King. Zo is het lettertype van de poster dezelfde als van zijn boeken Cujo en Christine en wordt Steve Harrington (Joe Keery) vaak "King Steve" genoemd.

- De filmset voor Starcourt Mall is een echt vervallen winkelcentrum aan de rand van Atlanta. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1984, maar is sinds eind 2018 grotendeels verlaten. Voor de opnames zijn 40 winkelpuien met volledige interieurs gebouwd. Fans van Wonder Woman zullen de locatie ook herkennen uit Wonder Woman 1984.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toekomst 'The Witcher' blijkt helemaal niet zeker bij Netflix
Series / Nieuws

Toekomst 'The Witcher' blijkt helemaal niet zeker bij Netflix

Een derde seizoen is nog niet besteld voor de serie The Witcher van Netflix.

Hoewel Netflix enorm inzet op de toekomst van The Witcher, lijkt die helemaal niet zo zeker te zijn. Jawel, er komt een tweede seizoen van de serie op de streamingdienst, evenals een spin-off serie en een film. Maar of er een derde seizoen van de hoofdserie komt?

Natuurlijk heeft Netflix alle tijd om een derde seizoen te bestellen. Met het gigantische succes van het eerste seizoen lijkt dat niet eens zo heel gek. Maar toch horen we nu dat Netflix nog geen nieuw seizoen besteld heeft.

Afhankelijk van de prestaties
Lauren Schmidt Hissrich vertelde dat er nog geen formele bestelling is geweest voor het tweede seizoen. "Mijn focus ligt nu op seizoen 2. Ik bedoel, we hebben nu een releasedatum en lanceren op 17 december. In de post-productie moet nog veel werk verricht worden, dus ik ga op en neer tussen Los Angeles en Londen om dat geregeld te krijgen."

Daar ligt dan ook alle focus, "omdat we een geweldig tweede seizoen nodig hebben als we hoop willen hebben op een derde seizoen."

In het tweede seizoen is Geralt of Rivia ervan overtuigd dat Yennefer overleden is bij de Battle of Sodden. En dus neemt hij Princess Cirilla mee naar de veiligste plek die hij kent, namelijk zijn thuis van Kaer Morhen. Terwijl de koningen, elfen, mensen en demonen van het Continent vechten om suprematie, moet hij het meisje vooral beschermen tegen de krachten zie ze in haar eigen lichaam heeft.

Vanaf 17 december is het tweede seizoen te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische Netflix-serie 'Three-Body Problem' van 'Game of Thrones'-bedenkers vindt regisseur
Series / Nieuws

Epische Netflix-serie 'Three-Body Problem' van 'Game of Thrones'-bedenkers vindt regisseur

De makers van Game of Thrones hebben hun keuze laten vallen op een interessante naam.

De Hongkongse regisseur Derek Tsang (maker van het Oscar genomineerde Better Days) is ingehuurd om de eerste aflevering van de ambitieuze scifi-serie The Three-Body Problem te regisseren voor Netflix.

Het project is gebaseerd op de gelijknamige scifi-trilogie van de Chinese auteur Liu Cixin, waarin wordt verteld wat er gebeurt als de mensheid ontdekt dat we niet alleen zijn in het universum en zich voorbereidt op een buitenaardse macht die zich klaarmaakt voor een invasie die pas ver in de toekomst zal plaatsvinden.

Bijzondere namen
David Benioff en Dan Weiss, de scenaristen/producenten van Game of Thrones, doen dienst als showrunners van de serie in samenwerking met mede-bedenker, schrijver en uitvoerend producent Alexander Woo (The Terror: Infamy). Andere producenten zijn Rian Johnson en Rosamund Pike.

Tot nu toe is er overigens pas een castlid aangekondigd: Eiza Gonzalez, die we kennen van films als Alita: Battle Angel en Baby Driver.

Het is nog onduidelijk wanneer we The Three-Body Problem precies kunnen verwachten op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde tien nieuwe series toe deze week
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde tien nieuwe series toe deze week

Disney+ voegde een heleboel nieuwe series toe deze week. Check hier welke:

Disney+ gaat wel lekker de afgelopen weken. Vandaag kunnen we melden dat er maar liefst tien (!) nieuwe series zijn toegevoegd aan het aanbod. Waarmee we dus weer een heerlijke week hebben op de streamingdienst. Check hieronder het aanbod!

Life in Pieces: Een komedie die verschillende verhalen van familieleden vanuit wisselende perspectieven vertelt.

Mr. Inbetween: Ray Shoesmith is vader, ex-echtgenoot, vriendje en beste vriend. Moeilijke rollen om te combineren, vooral als je crimineel bent.

Un Homme D'Honneur: Een jonge man geeft toe dat hij een gevaarlijk ongeluk veroorzaakte en wegreed. Maar zijn vader is rechter. En hij komt erachter dat het slachtoffer de zoon van een crimineel is die hij ooit veroordeelde.

Growing Up Animal: Het verhaal van babydiertjes.

Baghdad Central: Na de val van Saddam Hoessein verliest voormalig politierechercheur Muhsin al-Khafaji bijna alles. Hij zoekt daarom naar een van de weinige dingen die er nog zijn in zijn leven: zijn dochter die van hem vervreemd is.

Diary of a Future President (seizoen 2): Een jong Cubaans-Amerikaans meisje zet alles in werking om de Amerikaanse president te worden.

Body of Proof: Megan Hunt hanteert een heel eigen manier om misdrijven op te lossen.

Star Wars: Ewoks: De avonturen van Wicket W. Warrick in zijn jonge jaren, ver voor de Battle of Endor.

Star Wars: Droids: De avonturen van C-3PO en R2-D2 voordat ze in dienst van de Rebel Alliance traden.

Star Wars: Clone Wars: De gebeurtenissen en veldslagen van de laatste grote oorlog van de Galactic Republic worden in beeld gebracht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' zet dit verhaal voort in seizoen 2
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' zet dit verhaal voort in seizoen 2

Het tweede seizoen van Star Trek: Picard zet het verhaal van Raffi en Seven door.

Actrice Michelle Hurd belooft dat het liefdesverhaal tussen Raffi en Seven of Nine voortgezet wordt in het tweede seizoen van Star Trek: Picard. Het tweede seizoen werd aangekondigd ver voor de première van de serie, maar laat langer op zich wachten dan gepland.

Dat heeft vooral te maken met de coronapandemie, waardoor de opnames vertraagd werden. Nu komt de serie begin 2022 op Paramount+ en hier in Nederland op Prime Video te staan.

Liefdesverhaal voortzetten
Waar de focus van de serie zal blijven liggen op Patrick Stewart's terugkeer als Jean-Luc Picard, horen we nu dat het verhaal van Seven of Nine (Jeri Ryan) en Raffi Musiker (Hurd) voortgezet wordt.

"Als we het hebben over Seven of Nine, moet ik het daar echt over hebben?" begon Hurd.

"Voor Raffi geldt, dat ze zo'n krachtige en dappere, angstloze vrouw ziet. Ik bedoel, hoe kan je niet verliefd worden op Seven of Nine? En Jeri Ryan is zo'n fenomeen, een geweldige actrice en zo intelligent. We kunnen zo goed overweg. Dus dat we dit verder verkennen is fantastisch. Dat is alles wat ik kan zeggen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt niet meer met deze 'The Mandalorian' spin-off
Series / Nieuws

Disney+ komt niet meer met deze 'The Mandalorian' spin-off

De serie The Mandalorian krijgt geen Cara Dune spin-off meer en wel eentje rond Finn.

Afgelopen december onthulde Lucasfilm behoorlijk ambitieuze plannen voor de toekomst van Star Wars op televisie. Maar een paar maanden later bleek dat Gina Carano ontslagen werd van de franchise vanwege controversiële opmerkingen op sociale media.

Daarmee verviel de serie die zij zou maken voor Disney+, Rangers of the New Republic. Precies daarin zou zij juist de hoofdrol spelen, maar de serie vervalt. Gelukkig heeft Disney+ samen met Lucasfilm een alternatief gevonden.

Serie rond Finn
That Hashtag Show meldt dat acteur John Boyega terugkeert als Finn in de serie. De show is het filmproject van J.D. Dillard en scenarioschrijver Matt owens, dat in februari 2020 aangekondigd werd.

Dat project wordt nu dus een 'langere' serie, waarin we de voormalig Stormtrooper zien. Precies dit werd gedaan om ervoor te zorgen dat het gat voortkomend uit het ontslag van Carano gevuld wordt.

Boyega was eerder behoorlijk kritisch op Lucasfilm. Hij vond dat zijn personage veel te weinig te doen had in de film Star Wars: The Rise of Skywalker. In de nieuwe serie gaan we gelukkig meer over hem leren, van zijn oorsprongsverhaal tot zijn leven in de gebeurtenissen na The Rise of Skywalker.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ironheart van Disney+ debuteert veel eerder dan gedacht
Series / Nieuws

Ironheart van Disney+ debuteert veel eerder dan gedacht

Ironheart gaat haar debuut maken in de film Black Panther: Wakanda Forever.

De opnames van Black Panther: Wakanda Forever gaan bijna beginnen, een nieuwe film van Marvel Studios. En nu blijkt dat die film een personage, Riri Williams / Ironheart (Dominique Thorne), al aan ons gaat voorstellen.

Dat is bijzonder nieuws, want eerder leek het erop dat het personage pas haar debuut zou maken in de serie Ironheart. Nu blijkt dus dat ze al eerder te zien is in een film, alvorens ze een crossover naar een soloserie op Disney+ maakt.

De aankomst
Een rits foto's die van achter de schermen te zien waren op Telegram, lieten zien dat de voorbereidingen voor een verschijning van Riri al in volle gang zijn.

De opnames van Wakanda Forever vinden namelijk plaats bij een set waar we ook elementen van Ironheart in herkennen. Er werden voertuigen verplaatst naar Worchester, Massachusetts met als label 'Cambridge'. Daarmee verwijst men naar de locatie van het Massachusetts Institute of Technology, de school waar Riri naartoe gaat als ze het Ironheart-pak bouwt.

Vervolgens werd het nieuws bevestigd door Marvel-baas Kevin Feige. "Ze begint nu al met opnames, deze week geloof ik, voor haar Ironheart-serie". Het meisje is straks de opvolger van Tony Stark als Iron Man.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Loki' seizoen 2 laat nog heel lang op zich wachten
Series / Nieuws

'Loki' seizoen 2 laat nog heel lang op zich wachten

Het tweede seizoen van de serie Loki laat nog wel even op zich wachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Uit een nieuw bericht blijkt dat acteur Pedro Pascal wel heel goed verdient aan de serie The Last of Us. Volgens Variety krijgt hij maar liefst 600.000 dollar per aflevering van de serie.

Dat is een bijzonder hoog bedrag. Om hem in perspectief te plaatsen: Henry Cavill krijgt 400.000 dollar per aflevering van The Witcher en speelt daarin de protagonist van de serie. En Pascal krijgt nu dus zo'n 6 miljoen dollar voor de tien afleveringen van The Last of Us van HBO.

Heel veel geld
Het verhaal komt vanuit Variety, dat keek naar de verdiensten van acteurs en actrices in films en series. Dankzij streamingdiensten krijgen castleden tegenwoordig vaak vooraf al een stuk meer betaald dan normaal het geval zou zijn.

Achteraf kon je vroeger ook nog veel geld krijgen in ruil voor hoge kijkcijfers of een goede box office verdienste. Dat is nu niet meer aan de hand.

Daarmee is 6 miljoen dollar voor tien afleveringen een boel geld. Voor een serie als deze is het wel een budget dat in lijn der verwachtingen ligt. HBO steekt enorme bedragen in de productie en hoopt daarmee hier dus een megasucces van te kunnen maken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe seizoen 'Lucifer' krijgt gave posters
Series / Nieuws

Nieuwe seizoen 'Lucifer' krijgt gave posters

Vanaf 10 september keert Lucifer Morningstar van acteur Tom Ellis alweer terug op Netflix.

Dit jaar kregen we al het tweede deel van seizoen vijf van de successerie Lucifer te zien en binnenkort start het allerlaatste seizoen rond het personage Lucifer Morningstar van acteur Tom Ellis.

Maar er zijn uiteraard veel meer figuren te zien in de serie die gebaseerd is op de comic The Sandman van DC Comics' Vertigo imprint. Voor de fans komt het volgende seizoen al snel op hun af, maar het zal ook het laatste zijn.

Reeks posters voor Lucifer
Hieronder de affiches met Tom Ellis' Lucifer, Lauren Germans Chloe, D.B. Woodside's Amenadiel, Lesley-Ann Brandts Mazikeen, Kevin Alejandro's Dan Espinoza en Rachael Harris' Linda Martin.

Op 10 september staat het zes en laatste seizoen van Lucifer op Netflix. Er verschijnen in totaal tien afleveringen. Hieronder de zeven posters.
















Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 absolute topseries op Netflix om in één ruk te bingen
Series / Nieuws

3 absolute topseries op Netflix om in één ruk te bingen

Opvallende series op Netflix die je eigenlijk gezien zou moeten hebben.

Hieronder tips voor drie uiteenlopende series die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon even kijken als je dat nog niet hebt gedaan!

Outer Banks | Bing nu! | 2 seizoenen

Tiener John B en zijn drie beste vrienden gaan op een eiland met rijken en armen op zoek naar een legendarische schat die iets te maken heeft met zijn vaders verdwijning.



The 100 | Bing nu! | 7 seizoenen

Een eeuw nadat een nucleaire apocalyps de aarde verwoestte, worden 100 bewoners van een ruimtestation teruggestuurd om te onderzoeken of de planeet weer bewoonbaar is.



Gotham | Bing nu! | 5 seizoenen

Lang voordat hij commissaris werd, bestreed de onervaren politieagent James Gordon misdaad en corruptie in Gotham City om de moord op de ouders van Bruce Wayne te wreken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mark Hamill als Luke Skywalker in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Mark Hamill als Luke Skywalker in 'The Mandalorian'

Gave beelden uit de extra aflevering van Disney Gallery: Star Wars: The Mandalorian.

De opnames voor de Star Wars-serie The Mandalorian zouden snel moeten aanvangen. De fans zullen wel benieuwd zijn hoe de serie verdergaat nu Grogu en Din Djarin van elkaar gescheiden zijn.

Op Disney+ staat het ondertussen bekende Disney Gallery waarin wordt gekeken naar de realisatie van de Star Wars-serie. Binnenkort verschijnt er een extra aflevering over de jonge Luke Skywalker.

Extra aflevering Disney Gallery: Star Wars: The Mandalorian
In de finale van seizoen 2 van vorig jaar van Star Wars: The Mandalorian was de komst van een jonge Luke Skywalker een van de grootste onthullingen en best bewaarde geheimen van de veelgeprezen show tot nu toe.

Het verhaal achter de geavanceerde technologie die werd gebruikt om Luke terug te brengen, is het onderwerp van een speciale extra aflevering van Disney Gallery: Star Wars: The Mandalorian. Bekijk hieronder de nieuwe clip, met Mark Hamill als Luke Skywalker.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us'-hoofdrolspeler krijgt wel heel veel betaald
Series / Nieuws

'The Last of Us'-hoofdrolspeler krijgt wel heel veel betaald

De serie The Last of Us krijgt een flink goed betaalde hoofdrolspeler, het salaris van Pedro Pascal is namelijk onthuld.

Lauren S. Hissrich werkt hard aan het tweede seizoen van The Witcher. Maar ook is ze betrokken bij andere projecten voor Netflix, waaronder The Witcher: Nightmare of the Wolf en de spin-off The Witcher: Blood Origin. En er zit nog meer aan te komen.

Netflix en Hissrich blijken wel graag samen te werken. We horen namelijk dat Hissrich een meerjarige deal getekend heeft bij Netflix. De twee partijen werken de komende tijd samen, waarbij Hissrich meerdere series zal schrijven en produceren.

Veel materiaal
Niet alleen gaat het om projecten die te maken hebben met The Witcher, ook werkt ze aan andere projecten voor de streamingdienst.

"Ik vind het geweldig dat ik mijn thuis gevonden heb bij Netflix en ik kan er niet op wachten om deze ongelofelijke creatieve samenwerking voort te zetten," vertelde ze. "Hoewel mijn hart bij de The Witcher-franchise ligt, kijk ik er ook naar uit om de komende jaren aan andere projecten voor hun wereldwijde publiek te werken."

En Netflix noemt haar een "formidabel talent met een sterke creatieve visie en een diverse skill-set, die ze naar elk project dat ze aanraakt meeneemt." Hieronder kan je het statement van de actrice op Twitter zien:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld' seizoen 4 krijgt weer nieuwe werelden
Series / Nieuws

'Westworld' seizoen 4 krijgt weer nieuwe werelden

Het nieuwe seizoen van Westworld laat weer nieuwe werelden zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na het explosieve derde seizoen van vorig jaar, wentelt Westworld richting een vierde seizoen. Wanneer dat seizoen te zien is weten we nog niet en het is ook nog niet bekend waar het precies over moet gaan.

Gelukkig weten we wel dat de serie op dit moment druk bezig is met de opnames. En waar we elk seizoen tot nu toe nieuwe werelden te zien kregen, zal dat klaarblijkelijk ook met dit derde seizoen het geval zijn.

Nieuwe werelden zien
Tegenover Deadline vertelde een van de bedenkers van de serie, Lisa Joy, dat we "heel leuke" nieuwe werelden te zien krijgen. Ook zit een castlid van de film Reminiscence in de serie.

"Je gaat wat nieuwe werelden zien die ik heel leuk vind, en je krijgt iemand te zien die ik op een grappige manier ontvoerd heb uit Reminiscence," vertelde Joy.

Eerder vertelde ze in een interview met ComicBook.com ook al dat ze nieuwe werelden zou verkennen en nieuwe intrigerende elementen. "Nou ik ben op dit moment druk aan het schrijven, en ik vind het tot nu toe heel erg fijn dat er altijd een heel nieuwe wereld is, iets nieuws om te verkennen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Wheel of Time' van Prime Video wordt groter dan 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'The Wheel of Time' van Prime Video wordt groter dan 'Game of Thrones'

The Wheel of Time is een fantasyserie die heel erg krachtige vrouwelijke personages heeft.

Deze week kregen we een eerste blik op The Wheel of Time, de eerstvolgende grote fantasyserie. De Prime Video-productie is gebaseerd op de boeken van Robert Jordan en heeft groot potentieel.

De saga telt namelijk maar liefst vijftien boeken en werd lang onmogelijk om te verfilmen geacht. Gelukkig is dat intussen wel goedgekomen en maakt showrunner Rafe Judkins er een serie van die in november van start moet. Nadat we gisteren een eerste blik op de serie kregen middels een paar foto's uit Entertainment Weekly, hebben we nu een quote over de show.

Gigantisch ensemble
"Wheel of Time is de eerste fantasyserie die echt dook in de politieke en culturele werelden van al deze verschillende personages," vertelde Judkins.

"Het was ook een van de eerste series die in meerdere POV-personages dook, dus je volgt een ensemble. Ieder van hen heeft zo zijn eigen plannen, eigen aanpak. Dat voelde voor mij altijd als iets dat we misten in de fantasy, en nog niet echt naar televisie of film gebracht was."

Los daarvan weet de serie zich te onderscheiden met prominente vrouwelijke personages. Zo verkeert het grootste koninkrijk onder heerschappij van een vrouw: "Het gaat niet gewoon om wat prinsessen die rondrennen in mooie jurken. Het zijn vrouwen die hun werk doen, die alles verzorgen en zorgen dat mensen gezond blijven," aldus kostuumontwerper Isis Mussenden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.