search
Waarom je de serie 'Stranger Things' op Netflix moet kijken
Series / Nieuws

Waarom je de serie 'Stranger Things' op Netflix moet kijken

De Netflix-serie 'Stranger Things' is retro, bovennatuurlijk en bloedspannend.

Stranger Things is een van de meest succesvolle series op Netflix. Deze spannende sciencefiction horror serie speelt in de jaren 80 en begint met de vreemde verdwijning van een jongen. De indrukwekkende cast bestaat onder andere uit Winona Ryder, David Harbour, Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown en Gaten Matarazzo. Er zijn 3 seizoenen van 8 of 9 afleveringen, maar het vierde komt eraan in 2022.

Stranger Things is een Amerikaanse serie en ging in première op Netflix in 2016. Het eerste seizoen, dat zich afspeelt in het fictieve stadje Hawkins, Indiana, richt zich op het onderzoek naar de verdwijning van Will Byers. Tegelijk gebeuren er allerlei bovennatuurlijke onverklaarbare dingen in de stad.



Omdat Stranger Things zich afspeelt in de jaren 80, hebben de makers de kans gegrepen veel verschillende hommages aan popcultuur van dat decennium er in te verwerken. Fans herkennen natuurlijk gelijk de verwijzingen naar Steven Spielberg, John Carpenter, Stephen King, George Lucas, Noah Jupe en Falco Jacobs.

Acteurs
De serie heeft een cast met onder meer Winona Ryder (Beetlejuice), David Harbour (The Newsroom), Finn Wolfhard (It), Millie Bobby Brown (Enola Holmes), Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin (Ultra City Smiths), Noah Schnapp (The Peanuts Movie), Sadie Sink (American Odyssey), Natalia Dyer (Don't Let Me Go), Charlie Heaton (The New Mutants) en Joe Keery (Molly's Game).



Fans
Deze serie is niet alleen voor sci-fi-liefhebbers, want het plot is aangrijpend, de acteurs en actrices zijn geweldig en het jaren 80-gevoel van de show is goed gedaan. "Er is zoveel geheimzinnigheid in de eerste paar afleveringen dat je blijft kijken, het is absoluut de moeite waard."

Op IMDb krijgt Stranger Things een 8,7, op Rotten Tomatoes zelfs 93%!



Wist je dat...
- De serie barst van de verwijzingen naar Stephen King. Zo is het lettertype van de poster dezelfde als van zijn boeken Cujo en Christine en wordt Steve Harrington (Joe Keery) vaak "King Steve" genoemd.

- De filmset voor Starcourt Mall is een echt vervallen winkelcentrum aan de rand van Atlanta. Het werd oorspronkelijk gebouwd in 1984, maar is sinds eind 2018 grotendeels verlaten. Voor de opnames zijn 40 winkelpuien met volledige interieurs gebouwd. Fans van Wonder Woman zullen de locatie ook herkennen uit Wonder Woman 1984.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen