'The Wheel of Time' verandert belangrijk element van de boeken

The Wheel of Time verandert element van de boeken

De serie The Wheel of Time voert een forse verandering door met het eerste seizoen.

Jim Pedd, 23 augustus 2021 om 12:45

Een aantal van de belangrijkste personages in de serie The Wheel of Time zullen ouder zijn dan ze in de boeken waren. Dat onthulde showrunner Rafe Judkins over de serie van Prime Video, die gebaseerd is op de boekenreeks van Robert Jordan.
Judkins hield op Twitter een Q&A met fans, ter viering van de eerste foto's die via Entertainment Weekly debuteerden. Een van de fans vroeg waarom Mat Cauthon (gespeeld door acteur Barney Harris) een baard heeft in de serie.

Oudere personages
Op die vraag reageerde Judkins door uit te leggen dat besloten was om meerdere personages wat ouder te maken. Zo zouden kijkers niet per ongeluk het gevoel krijgen dat het een young adult serie is.

"We hebben de Emond's Field Five ouder gemaakt dan in de boeken. Want soms voelt een televisieserie met 17-jarige hoofdrolspelers meer als young adult. En Wheel of Time is dat zeker niet," schreef Judkins.

De serie speelt zich af op een continent dat nog altijd herstellende is van The Breaking of the World. Dat is een cataclysmische gebeurtenis toen de Dragon, een gereïncarneerde krijger die magie kan gebruiken, gestoord werd doordat zijn aartsvijand de bron van zijn krachten vervuilde.

Het verhaal begint als Moiraine, een magiër die lid is van een orde genaamd de Aes Sedai, erachter komt dat drie jonge mannen in een klein dorpje mogelijk de Dragon Reborn zou kunnen zijn. Ze leidt hen op een queeste waarbij ze moeten vluchten voor het duister.


Bron: ComicBook

Lees meer over: The Wheel of Time, Prime Video, Amazon, Robert Jordan

Populair nieuws