Netflix verliest drie van de beste series: ook hier?

Star Trek verdwijnt in de Verenigde Staten van Netflix. Hoe zit dat hier?

Jim Pedd, 29-08-2021 08:35

De grote filmstudio's lanceren allemaal een eigen streamingdienst. Daarmee is er steeds minder content beschikbaar voor Netflix om aan te bieden. Immers wil zo'n beetje elke streamingdienst dolgraag zijn eigen grote franchises aanbieden.
Dat leidt er dus toe dat de grote contracten langzaamaan opgeheven worden en Netflix van heel wat films en series afscheid heeft moeten nemen. Daartoe maakt men ook steeds meer Originals, om zo te kunnen zorgen dat er genoeg interessants is.

Groot verlies
De maand september brengt voor Netflix in de Verenigde Staten een wel heel groot verlies. Een van de bekendste en meest populaire franchises die er zijn, Star Trek, verdwijnt in dat land namelijk van Netflix.

Gezien de lancering van Paramount+ die daar al een tijd geleden plaatsvond, achtten we die kans natuurlijk al groot.

Op 30 september verliest Netflix in de Verenigde Staten elk seizoen van Star Trek: The Original Series, Star Trek: Enterprise en Star Trek: Voyager. De rest blijft nog even.

We weten dat het uiteindelijk de bedoeling is om Paramount+ ook in andere landen te lanceren. Dat moet dan onder meer hét thuis van de Star Trek-franchise zijn. Voorlopig zit het hier nog wel goed met het aanbod van de franchise op Netflix, maar de kans is groot dat we ze ook hier zien verdwijnen.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Star Trek, Netflix, Verlies, Streaming, Paramount Plus

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Ontdek nieuwste toevoegingen van Videoland in juni

Ontdek nieuwste toevoegingen van Videoland in juni

Populair nieuws

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix

Een van de beste thrillers ooit staat op Netflix