'Vikings': Waarom zegt Ragnar niets in de finale van seizoen 2?

Vikings: Waarom is Ragnar stil in seizoen 2?

In de finale van Vikings zegt Ragnar Lothbrok bijna niets gedurende de hele aflevering. Waarom?

Jim Pedd, 1 juni 2021 09:34

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

In de finale van het tweede seizoen van Vikings zien we hoe Ragnar en zijn maten King Horik verslaan. Maar tijdens die strijd zegt hij helemaal niets. Waarom eigenlijk niet?
De aflevering The Lord's Prayer is geschreven door Michael Hirst en laat zien hoe King Horik aankomt in Kattegat. Hij is van plan om Ragnar en zijn familie te doden en rekruteert daarvoor zelfs Floki. Die moest Bjorn doden en Siggy moest de jonge zoons van Ragnar vermoorden, om vervolgens de tweede vrouw van Horik te worden. Maar de twee stonden aan de kant van Ragnar, die daardoor erin kon slagen Horik te doden en zelf de nieuwe koning te worden. Aan het einde van de aflevering is hij dan ook koning; Ragnar kijkt uit over zijn nieuwe koninkrijk.

Niets zeggen
In de aflevering zegt Ragnar opmerkelijk genoeg niets, behalve als Athelstan hem het gebed van de heer leert. Dat blijkt een bewuste keuze te zijn geweest, naar een idee van acteur Travis Fimmel.

Hirst en Fimmel bespraken elk scenario en Fimmel zie dat hij Ragnar niets anders wilde laten zeggen dan het gebed. Dat vond Hirst een geweldig plan, waarop alle tekst van Ragnar geschrapt werd en toegeschreven aan met name Bjorn.

De stilte van Ragnar vertrok vooral de spanning en het drama van de aflevering, met een mooie vertolking van Fimmel.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Vikings, Travis Fimmel, History Channel, Michael Hirst

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws