search
'Succession' gaat wel heel slim om met corona
Series / Nieuws

'Succession' gaat wel heel slim om met corona

In de serie Succession heeft corona geen rol, en wel om een specifieke reden.

Het coronavirus of de pandemie wordt in zijn geheel niet benoemd in het derde seizoen van de serie Succession van HBO. Dat vooral omdat de rijkere medemens hier minder mee te maken heeft gehad.

De zeer goed ontvangen serie van HBO volgt de familie Roy. Het gezinshoofd is Logan Roy, tevens de CEO van mediabedrijf WaystarRoyco. Zijn vier kinderen, Kendall, Shiv, Roman en Connor zoeken allemaal in steeds extremere en vernederende manieren naar de goedkeuring van hun vader. Het voornaamste wat speelt is de vraag wie het familiebedrijf overneemt, want Logan wordt ouder en begrijpt de moderne zakenwereld minder goed.

Derde seizoen
Al die strubbelingen culmineerden in de finale van het tweede seizoen, toen een intern schandaal opgeblazen werd door Kendall, de voormalig beoogd CEO. HIj gaf zijn vader de schuld voor alle onethische praktijken bij het bedrijf.

De trailer voor het derde seizoen laat zien dat er een echte oorlog woedt tussen de gezinsleden en dat medewerkers een kant moeten kiezen.

Maar er ontbrak een vermelding van het coronavirus in de trailer. Bedenker Jesse Armstrong vertelde tijdens een interview met Vulture dat hij daar bewust voor gekozen had. Actrice Sarah Snook (die Shiv speelt) zei: "Dit zijn echt rijke mensen. En helaas is geen van de echt rijke mensen geraakt door de pandemie."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen