search

Ons nieuws van donderdag 2 september 2021

'Lord of the Rings'-achtige 'The Wheel of Time' krijgt zijn eerste trailer! Check 'm hier
Series / Trailer

'Lord of the Rings'-achtige 'The Wheel of Time' krijgt zijn eerste trailer! Check 'm hier

De serie The Wheel of Time van Prime Video krijgt vandaag zijn eerste trailer.

De eerste trailer voor Amazon's The Wheel of Time-serie is onthuld. We zien daarin de eindeloze strijd tussen goed en kwaad voor het eerst onthuld.

De serie is gebaseerd op de boekenreeks van Robert Jordan, die 14 boeken, 1 prequel en 2 companion boeken omvat en een van de beste fantasyseries sinds de Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien is.

De eerste beelden
De serie speelt zich af in een wereld waarin de machtige en volledig vrouwelijke Aes Sedai de heerschappij hebben. We volgen een groep jonge mensen uit het vergeten stadje Emond's Field in Two Rivers. Hoewel ze dat niet weten, zijn hun lotsbestemmingen verwikkeld met het lot van de wereld en de mystieke One Power, die door de Aes Sedai gebruikt wordt tegen de kwaadaardige Dark One en zijn legers.

Hoewel we nog geen aflevering hebben gezien, heeft Prime Video alvast besloten een tweede seizoen te bestellen. Dat betekent dat showrunner Rafe Judkins dus goed begonnen is voor de streamingdienst.

De eerste trailer duikt meteen in de mythologie rond de Aes Sedai, de magische ruggengraat van de serie. Van glimpen van de mythische Tar Valon - het thuis van de Aes Sedai - tot de One Power in actie:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Supergave volledige trailer 'Doom Patrol' seizoen 3
Series / Nieuws

Supergave volledige trailer 'Doom Patrol' seizoen 3

Het bizarre superheldenteam keert binnenkort terug voor een reeks nieuwe afleveringen.

HBO Max heeft de officiële trailer voor het derde seizoen van Doom Patrol vrijgegeven. De nieuwe reeks zal later deze maand zijn debuut beleven op de streamingdienst, die we helaas (nog) niet hebben in Nederland.

In het nieuwe seizoen van de kritisch bejubelde, Emmy genomineerde series wordt een aantal nieuwe personages geïntroduceerd, waaronder Michelle Gomez als Madame Rouge en de excentrieke DC-schurken Monsieur Mallah en The Brain.

Bizarre shit
Ook zal in dit seizoen tijdreizen een belangrijke rol spelen. In de trailer zien we allerhande bizarre beelden, waaronder zombies, een levend carrouselpaard en een nogal lompe speech.

De hoofdrollen in Doom Patrol worden gespeeld door Brendan Fraser (als Robotman), Matt Bomer (als Negative Man), April Bowlby (als Elasti-Woman), Diane Guerrero (als Crazy Jane), Joivan Wade (als Cyborg), Abi Monterey (als Dorothy) en Timothy Dalton (als The Chief).

Het derde seizoen van Doom Patrol begint op 23 september a.s. op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Call Saul' wordt veel gewelddadiger
Series / Nieuws

'Better Call Saul' wordt veel gewelddadiger

Het laatste seizoen van Better Call Sauk krijgt heel wat meer geweld.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het zesde seizoen van Better Call Saul zal meer fysiek en emotioneel geweld bevatten. De serie is sinds maart bezig met de opnames van zijn zesde en laatste seizoen.

Sindsdien hebben cast en crew heel wat teasers voor de fans. Tegelijk zijn er geen echte details onthuld en is duidelijk dat we nog veel te leren hebben over het leven van hoofdpersoon Jimmy McGill en hoe hij uiteindelijk verzeild raakte in de criminaliteit en bovendien ook hoe zijn geliefde Kim Wexler uit zijn leven verdween.

Meer geweld
Breaking Bad, waar Better Call Saul een spin-off van is, staat bekend om zijn vrij brute geweld. Better Call Saul doet het anders en focust meer op verhaallijnen, personages en hun ontwikkeling.

Ook zien we Jimmy meer in de rechtszaal en Mike Ehrmantraut tijd doorbrengen met zijn kleindochter. Daarom zat er ook nog maar weinig geweld in de serie.

Daar gaat echter verandering in komen, vertelt schrijver, regisseur en uitvoerend producent Thomas Schnauz tijdens een interview. "We letten niet al te veel op de toon of hoeveelheid geweld uit voorgaande seizoenen. We doen wat goed is voor het huidige verhaal en de serie was in mijn ogen al sinds het eerste seizoen, met Tuco en de skate-tweeling, Nacho's bedreigingen van Jimmy en Mike in Philly altijd al gewelddadig. En met Chuck die zijn broer verraadde was er ook emotioneel geweld. Dus er zit meer emotioneel en fysiek geweld in seizoen 6, maar ik kan je niet zweren dat het meer is dan eerst. Wel zal het harder aankomen omdat we richting het einde gaan."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'How I Met Your Mother'-serie vindt nog een castlid
Series / Nieuws

'How I Met Your Mother'-serie vindt nog een castlid

How I Met Your Father voegt Josh Peck toe aan zijn cast.

Acteur Josh Peck heeft getekend om een van de hoofdrollen te spelen in de serie How I Met Your Father. Dat meldt de site TV Line, dat ook al weet welke rol hij gaat krijgen.

De hoofdrol in de serie is voor actrice Hillary Duff, die de rol van Sophie speelt. Zij vertelt haar zoon het verhaal van hoe ze zijn vader heeft leren kennen, terwijl ze nog een jonge vrouw was, op zoek naar de liefde, samen met haar hechte groep vrienden.

Steeds meer castleden
Hoewel nog niet bekend is wanneer de Hulu-serie precies te zien moet zijn, breidt de cast langzaamaan uit en gaat men daarmee ook richting de opnamestart. Hoofdrollen zijn voor Duff, Chris Lowell, Suraj Sharma, Francia Raisa, Tom Ainsley en Tien Tran.

TV Line meldt dat Peck de nieuwste is om zich bij dit rijtje te voegen. Hij is straks te zien als Drew, de knappe vice-directeur van de basisschool van de vriendin van Sophie, Jesse.

Naast Peck is ook Hannah toegevoegd aan de cast. Zij is een arts-assistent die een LAT-relatie heeft met een van de vrienden van Sophie. Beiden spelen niet in elke aflevering, maar hebben een terugkerende gastrol.

Peck en Reyes spelen net als de rest van de cast personages die bestaan in het HIMYM-universum, maar niet direct daaraan verbonden zijn. Zo kan de serie een eigen uitgangspunt hanteren en op zichzelf staan.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix brengt 'La Casa de Papel' naar Nederland
Series / Nieuws

Netflix brengt 'La Casa de Papel' naar Nederland

De megahit La Casa de Papel komt met een speciale experience in Den Haag.

Om het vijfde deel van La Casa de Papel te vieren, opent Netflix een experience in Den Haag. Op vrijdag 3 september openen de deuren van El Hotel de Papel, recht tegenover het Koninklijk Paleis in Den Haag. In het voormalige bankgebouw van de Nederlandsche Bank stappen fans regelrecht in de wereld van La Casa de Papel.

In El Hotel de Papel lopen fans door verschillende iconische scènes uit de serie. En ook in dit speciale hotel draait het maar om één ding; de buit. Dus komen bezoekers van El hotel de Papel uit bij de goudkluis waar een massieve, de nog originele, kluisdeur én modern alarmsysteem ze opwacht. Bezoekers van het hotel stappen zo in de voetsporen van El Professor en zijn roofbende.

El Hotel de Papel is voor publiek geopend van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september van 13:00 tot 19:00 uur. De experience is toegankelijk voor de allergrootste fans van de serie. Daarvoor moet je El Professor weten te overtuigen dat je een écht fan bent. Iedereen mag een poging doen om een ticket te bemachtigen via www.elhoteldepapel.nl. De toegang tot El Hotel de Papel bevat de ervaring en de kans om de goudkluis te openen; een overnachting in het hotel is niet inbegrepen.

Het laatste seizoen van La casa de papel wordt in twee delen gelanceerd; de eerste vijf afleveringen zijn vanaf 3 september te zien op Netflix. De bende zit al meer dan 100 uur opgesloten in de Spaanse bank. Ze zijn erin geslaagd Lisboa te bevrijden maar voelen zich verslagen nu ze iemand van de groep zijn verloren. Sierra heeft El Professor gevangen genomen en voor het eerst hebben ze geen ontsnappingsplan.

Net wanneer het lijkt alsof het niet erger kan worden, komen ze tegenover hun machtigste vijand ooit te staan: het leger. Het einde van de grootste overval uit de geschiedenis nadert… Wat ooit begon als een roof, lijkt nu te veranderen in een oorlog.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-acteur maakt de overstap naar Netflix-fantasy 'Shadow and Bone'
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-acteur maakt de overstap naar Netflix-fantasy 'Shadow and Bone'

Het tweede seizoen van Shadow and Bone is nu echt van start.

Het tweede seizoen van Netflix-hit Shadow and Bone boekt dan eindelijk goede vooruitgang. Er is nog geen naam officieel aan het seizoen verbonden als nieuw personage, maar daar lijkt snel verandering in te komen.

De site Winter is Coming weet te melden dat Toby Sebastian, die de rol van Trystane Martell of Sunspear speelde in de serie Game of Thrones, in onderhandelingen is voor de serie.

Belangrijke rol
De acteur zou in gesprek zijn voor de rol van Sturmhond, een kaper, die zelf het liefst geen piraat genoemd wordt en de baas van een bescheiden vloot van schepen is.

Hij is briljant zeeman en een jonge, mysterieuze en beruchte man die door velen gevreesd wordt omdat hij een behoorlijk meedogenloos figuur is. Hij kreeg zijn bijnaam omdat hij de vingers van een vijandelijke kapitein aan zijn hond voerde.

Alina Starkov komt hem tegen in het tweede boek van Leigh bardugo, waarin hij omschreven wordt als een jonge man die te jong overkomt om een gevreesd kapitein te zijn. Meer details kunnen we niet onthullen zonder spoilers te geven, maar de kans is groot dat de jonge ster snel kan tekenen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Check hier de schurk van 'Star Trek: Prodigy'
Series / Foto's

Check hier de schurk van 'Star Trek: Prodigy'

De grote slechterik van Star Trek: Prodigy ziet er vooral uit als een robot.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Paramount+ gaf deze week de officiële voortitels en het themalied vrij voor de serie Star Trek: Prodigy, die voor Nickelodeon gemaakt wordt en de nieuwe animatieserie in de franchise is.

In aanvulling daarop, is nu ook de eerste foto vrijgegeven van de slechteriken van de serie. De stemmen van de schurken, die eruit zien als robots, worden ingesproken door John Noble en Jimmi Simpson.

De slechteriken
De grootste schurk van de serie is de meedogenloze tiran The Diviner, wiens stem ingesproken wordt door John Noble. Hij buit andere soorten uit op zijn planeet en laat zich nergens door weerhouden om de Protostar te veroveren. Hoewel zijn doelen niet helemaal duidelijk zijn, is wel zeker dat The Diviner stervende is en daarom steunt op zijn protegé Gwyn.

Verder is er de Drednok, de dodelijke robot die voor The Diviner werkt en wiens stem verzorgd wordt door Jimmi Simpson. Drednok is met niemand bevriend, ook niet met de dochter van The Diviner.

In de serie volgen we een hele rits hele jonge personages die allemaal proberen te ontsnappen aan The Diviner. Hieronder kan je z'n robot zien:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lupin'-bedenkers komen met een heel nieuwe serie voor Disney+
Series / Nieuws

'Lupin'-bedenkers komen met een heel nieuwe serie voor Disney+

De bedenker van Lupin gaat een compleet nieuwe serie maken voor Disney+.

Disney+ heeft zijn volgende live-action serie gevonden. De streamingdienst geeft groen licht voor de serie Kaiser Karl, een zesdelige dramaserie over het leven van modeontwerper Karl Lagerfeld.

Het nieuws van de serie werd aangekondigd door Jan Koeppen, de baas van Disney EMEA, tijdens zijn Series Mania-keynote. De serie baseert zich op de gelijknamige biografie van Raphaelle Bacque en wordt gemaakt door Gaumont.

Kaiser Karl
De serie Kaiser Karl wordt daarmee gemaakt door het Parijse productiebedrijf dat het best bekend staat om de serie Lupin van Netflix. Verder wordt de boel geschreven door Isaure Pisani-Ferry en Jennifer Have.

Het verhaal begint in de zomer van 1972 en laat zien hoe Lagerfeld zijn best doet om de opvolger te worden van Coco Chanel. Die overleed het jaar daarvoor en was de meest succesvolle Franse couturier in een tijd waarin Yves Saint Laurent de grootste mode-persoonlijkheid was.

De rivaliteit tussen Lagerfeld en Pierre Bergé (de partner van Yves Saint Laurent) en de liefde van Lagerfeld met Jacques de Bascher staat ook centraal in de serie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Riverdale' seizoen 6 wordt mogelijk heel gewelddadig
Series / Nieuws

'Riverdale' seizoen 6 wordt mogelijk heel gewelddadig

De ultieme strijd tussen goed en kwaad komt naar Riverdale in het zesde seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vijfde seizoen van Riverdale wordt op dit moment uitgezonden door televisiezender The CW. Elke week weer zien we opvallende verhaallijnen, en dat wordt alleen maar meer.

In de loop van november debuteert het zesde seizoen van de serie op The CW. En het lijkt erop dat we niet gigantisch lang hoeven te wachten op onthullingen, want de opnames gaan van start.

Ultieme strijd
Showrunner Roberto Aguirre-Sacasa plaatste op sociale media een bericht waaruit blijkt dat de opnames van het zesde seizoen in volle gang zijn. En dat belooft wat.

"Er verzamelen zich nu krachten voor de ultieme strijd tussen Goed en Kwaad. De camera's draaien nu voor het zesde seizoen van Riverdale. Maar wie staat aan welke kant? En wie leeft en wie sterft? Alles heeft een aanleiding hiervoor," schrijft hij, gevolgd door een hele rits emoji.

Het is maar de vraag wat het verhaal van het zesde seizoen van de hitserie van The CW brengt. De foto en de bijbehorende tekst wijzen erop dat we iets behoorlijk dramatisch kunnen verwachten. Ook heeft de serie een flinke sprong in de tijd gemaakt, waarmee het ernaar uitziet dat we wat bijzondere ontwikkelingen gaan zien.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fresh Prince of Bel-Air' vervangt Will Smith
Series / Nieuws

'Fresh Prince of Bel-Air' vervangt Will Smith

Geen Will Smith meer, maar wel een opvolger in de reboot van de Fresh Prince.

De Fresh Prince of Bel-Air-reboot die naar Peacock komt, heeft een acteur gecast die de rol zal spelen die eerder door Will Smith gespeeld werd. Nieuwkomer Jabari Banks zal de rol van Will spelen en kreeg het nieuws van Will Smith zelf.

De casting wordt nog bijzonderder, omdat Jabari de achternaam Banks heeft. En dat terwijl de achternaam van de familie van Will Smith in de serie ook Banks is. De acteur komt uit West Philadelphia, waar hij aan de University of Arts afstudeerde. Ook is hij muzikant (zanger, songwriter, rapper) en basketbalspeler. En dan acteert hij ook nog, waarmee hij zowel als acteur, als in het echt wel heel erg op Smith lijkt.

Fresh Prince of Bel-Air-reboot
De Fresh Prince of Bel-Air-reboot is gebaseerd op de viral YouTube-video van Morgan Cooper. Daarvoor werken Cooper en Smith samen.

We zien het verhaal van Will die vanuit West Philly naar Bel-Air in California verhuist naar het huis van zijn rijke oom, maar ditmaal vanuit een dramatische invalshoek en dus niet de komische insteek die eerder gebruikt werd.

Ras, status, sport en familiebanden maken allemaal onderdeel uit van deze reboot. Bovendien zullen we meer zien van het sportieve leven van Will.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Better Call Saul' gaat verder met opnames zonder Bob Odenkirk
Series / Nieuws

'Better Call Saul' gaat verder met opnames zonder Bob Odenkirk

De acteur is nog niet hersteld, maar de opnames van Better Call Saul gaan door.

Acteur Bob Odenkirk kreeg een hartaanval op de set van Better Call Saul. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen en zit nu thuis, herstellende van de schokkende gebeurtenis.

Hoewel Odenkirk thuis zit, gaan de opnames van de serie toch door. Het zesde seizoen rondt het verhaal helemaal af, en om ervoor te zorgen dat we niet te lang hoeven te wachten op nieuwe afleveringen, gaan de opnames door. Maar hoe dan?

Doorgaan met de opnames
Uitvoerend producent Thomas Schnauz onthulde dat Odenkirk niet op de set is, maar de opnames "rustig door gaan, langzaam maar zeker."

"Alles aan de productie gaat door, langzaam maar zeker. We nemen scènes op waar Bob niet in zit. En ik ben bezig met het afronden van de director's cut van aflevering 607, en daarnaast verwerk ik wat opmerkingen op mijn scenario voor 611. Ik wacht ook nog op de data van wanneer ik 611 moet regisseren en voorbereiden."

Ook vertelde de uitvoerend producent dat nog niet zeker is of het nieuwe en laatste seizoen in twee delen uitgezonden wordt, zoals eerder het geval was bij het laatste seizoen van Breaking Bad.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ian McKellen over terugkeer als Gandalf in 'Lord of the Rings' van Prime Video
Series / Nieuws

Ian McKellen over terugkeer als Gandalf in 'Lord of the Rings' van Prime Video

Brengt de Lord of the Rings-serie straks Ian McKellen terug als Gandalf?

De afgelopen week was er een interessant artikel van de site Screen Rant, dat ging over de manier waarop Gandalf mogelijk terug zou kunnen keren in de aankomende Lord of the Rings-serie van Prime Video. Precies daarop reageert McKellen.

Er zijn weinig acteurs zo immens bekend en zo legendarisch als McKellen. Niet alleen is hij een echte Shakespeare-kenner, ook speelde hij iconische rollen als die van Magneto in de X-Men-films en was hij Gandalf in Lord of the Rings. Maar hij kan niet zomaar terugkeren in de serie die Amazon maakt op basis van J.R.R. Tolkiens Lord of the Rings.

Heerlijke reactie
In september 2022 is de Lord of the Rings-serie van Prime Video dan eindelijk te zien, na jarenlange ontwikkeling. Mooi nieuws, en dan brengt de serie ook nog eens verschillende personages zoals Elrond en Galadriel terug.

Maar Gandalf kan praktisch niet terugkeren, omdat hij in het tijdperk waarin de serie zich afspeelt, nog niet op Midden-Aarde was.

Wel zou een jongere versie van Gandalf te zien kunnen zijn in de serie, al moet hij dan bijna wel gespeeld worden door iemand anders. Gandalf was toen nog een soort engel, die niet op Midden-Aarde leefde en zag er nog niet uit als de oude man die we kennen.

Gelukkig heeft McKellen er wel zin in: "Ik denk dat dit een van de meest verontrustende koppen zou kunnen zijn als ik niet al ergens anders werk zou hebben." Heerlijk:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Star Trek'-serie onthult z'n themalied en voortitels
Series / Video/clip/featurette

Nieuwe 'Star Trek'-serie onthult z'n themalied en voortitels

De serie Star Trek: Prodigy laat alvast het themalied horen en de voortitels zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Prodigy is later dit jaar op streamingdienst Paramount+ te zien. Componist Michael Giacchino is betrokken bij de serie als componist, nadat hij eerder meewerkte aan drie films: Star Trek, Star Trek Into Darkness en Star Trek Beyond.

En ditmaal keerde Giacchino terug naar de franchise om het themalied te componeren. Dat is vandaag vrijgegeven door Paramount+ en onderaan dit bericht te beluisteren.

Het themalied van Star Trek: Prodigy
"Ik ben blij dat ik de kans kreeg om het themalied voor dit nieuwste project te schrijven en ik ben altijd blij onderdeel uit te mogen maken van de Star Trek-familie," vertelde Giacchino.

"Ik kijk er heel erg naar uit dat iedereen de geweldige muziek van componist Nami Melumad kan horen, die componeert voor de afleveringen. Niet alleen is zij extreem getalenteerd, ze is ook een echte Star Trek-fan."

In de voortitels van de serie Star Trek: Prodigy zie je het schip uit de titel, de USS Protostar, vliegen door enorme representaties van de hoofdpersonen. Ook zie je dat het schip een derde warp-nacelle heeft, die uit zijn tweede romp komt. Dat is onderdeel van de experimentele aandrijvingstechnologie waar het schip gebruik van maakt.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Langverwachte 'The Last of Us' heeft goed nieuws
Series / Nieuws

Langverwachte 'The Last of Us' heeft goed nieuws

De eerste aflevering van HBO-serie The Last of Us is nu helemaal opgenomen.

HBO's The Last of Us-serie lijkt klaar te zijn met de opnames van zijn eerste aflevering. Kantemir Balagov verzorgde de regie hiervan en laat op sociale media werken klaar te zijn met z'n werk.

Balagov zei daarmee niet direct dat de opnames van de eerste aflevering ook echt rond zijn, maar stopte niet ver daar vandaan. Na Balagov nemen regisseurs Jasmila Žbanić en Ali Abbasi het stokje over om enkele andere afleveringen te regisseren.

Het werk is gedaan
"Mijn werk is gedaan," deelde Balagov vroeg in de ochtend op Instagram.

"Ik ben echt dankbaar voor de kans. Het was een geweldige ervaring met ups & downs." Vervolgens bedankte hij mensen die betrokken waren bij de productie, waaronder Naughty Dog's Neil Druckmann en acteur Pedro Pascal die de rol van Joel speelt in de serie.

Hieronder kan je de post zien"

Bekijk op instagram


Craig Mazin ontwikkelt de serie The Last of Us voor HBO. Hij doet dat in nauwe samenwerking met Druckmann. Recent vertelde Mazin: "Neil Druckmann is zonder twijfel de beste verhalenverteller die werkt in het videogame-medium en The Last of Us is zijn magnum opus."

Hij noemde het een droom om het verhaal te mogen vertellen waarin we zien hoe Joel het jonge meisje Ellie moet escorteren naar een veilig gebied, waar gekeken kan worden of haar bloed inderdaad kan dienen om het virus dat de wereld verwoest heeft genezen kan worden.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.