search
'Y: The Last Man' gaat helemaal niet over de dood van alle mannen, maar waarover dan wel?
Series / Nieuws

'Y: The Last Man' gaat helemaal niet over de dood van alle mannen, maar waarover dan wel?

Y: The Last Man is over twee weken dan eindelijk te zien op Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vanaf 22 september kan je de serie Y: The Last Man streamen op Disney+. Showrunner Eliza Clark is er druk mee bezig en vertelt tijdens een interview wat ze zo interessant vindt aan het bronmateriaal.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige comic van Brian K. Vaughan en Pia Guerra. Duidelijk is dat Clark zo'n vijf tot zes seizoenen nodig denkt te hebben om het bronmateriaal helemaal te verfilmen. Dat betekent dat er ruwweg tien nummers van de comic nodig zijn per seizoen, ofwel 1 aflevering per issue.

Y: The Last Man
"Wat ik zo goed vind aan het boek, is niet het mysterie van wat er gebeurd is. Het is hoe mensen geloofssystemen opbouwen rond wat zij denken dat er gebeurd is," deelde Clark met ComicBook.com.

"Ik ben dus heel benieuwd naar de verschillende uitleggen van wat er gebeurd is, niet zozeer in wat het antwoord is. Uiteindelijk is het antwoord namelijk science fiction. Ik denk dat deze serie en het boek gaan om wat er gebeurt met mensen als zoiets als dit gebeurt. Wat ze geloven en hoe hun geloof uiteindelijk vormt hoe ze een gemeenschap opbouwen."

Hoelang de serie door mag gaan hangt uiteindelijk natuurlijk vooral af van de kijkcijfers. Hier in Nederland kan je de serie straks zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen