'Y: The Last Man' heeft nu al een einde in zicht

De serie Y: The Last Man was jaren in de maak en komt er in september dan eindelijk.

Jim Pedd, 05-09-2021 08:00

Eliza Clark, de showrunner van de aankomende televisieverfilming van de comic Y: The Last Man, weet nu al hoeveel seizoenen de serie zou moeten duren. En dat is eigenlijk helemaal niet zo gek lang.
De comic van Brian K. Vaughan en Pia Guerra volgt Yorick Brown. Hij is de enige overlevende van een mysterieuze ziekte waardoor elk zoogdier op Aarde met een Y-chromosoom om het leven komt. Althans, hij overleeft samen met zijn aapje Ampersand.

Vijf of zes seizoenen
Tijdens een interview vertelde Clark dat ze denkt dat de zo'n "vijf of zes seizoenen" nodig zal hebben om de 60 issues tellende comics goed te verfilmen. Maar vijf seizoenen is waar ze ongeveer op zou mikken.

"Zonder iets weg te willen geven, is de comic een geweldige template om mee te werken. Maar de serie zal zo zijn eigen twists hebben. Over het algemeen denk ik dat televisie op z'n sterkst is als je ongeveer vijf seizoenen hebt," aldus de showrunner.

Het eerste seizoen begint met de grote ramp en de weken daarna in de Verenigde Staten. Die nasleep ziet er behoorlijk interessant uit, en volgens Clark zal na het eerste seizoen breder gekeken worden. Ook komen er meer sprongen in de tijd en wordt het meer een genreserie naarmate de boel vordert.
Bron: Dark Horizons

Lees meer over: Y The Last Man, Diane Lane, Ashely Romans, Ben Schnetzer

Populair nieuws