Eerste recensies van Disney+-serie 'Y: The Last Man': Is hij de moeite waard?

Y: The Last Man-recensies: Top of flop?

Moeten we Y: The Last Man vooral streamen, of kan je de serie toch maar beter skippen?

Jim Pedd, 9 september 2021 om 09:41

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Eindelijk is het dan zover. We kunnen over krap twee weken genieten van de serie Y: The Last Man. Hier in Nederland komt deze vanaf 22 september wekelijks met een nieuwe aflevering op Disney+. En vandaag hebben we al de eerste recensies!
De serie Y: The Last Man is gebaseerd op de gelijknamige comic van Brian K. Vaughan en Pia Guerra. Hij draait om Yorick Brown, die samen met zijn aapje Ampersand letterlijk het laatste mannelijk zoogdier op Aarde is. Dat belooft dus wat om te overleven in deze nieuwe wereld. Maar is het wat?

De recensies
We zetten de recensies voor je op een rij:

Polygon: "Voor nu is het meest meeslepende aan Y, de specifieke blik op de meest bekende post-apocalyptische voorstellingen: hoe rampen niet alleen het besten in ons naar boven brengen, maar ook het slechtste. Of anders gezegd: misschien hebben mannen dit wel verdiend. Of wij allemaal."

The Hollywood Reporter: "Het is indrukwekkend genoeg dat Y het eindelijk tot het scherm geschopt heeft. Dus ik ben bereid de serie meer tijd te gunnen wat losser te worden. Of de echte wereld minder een dystopie te maken."

CBR: "Y: The Last Man is in zijn eerste zes afleveringen een was gemengd geheel. De serie wordt aanmerkelijk beter tegen het einde van zijn eerste zes afleveringen. En het lijkt ook mogelijk dat seizoen 1 alleen maar beter wordt naarmate het vordert."

Paste Magazine: "Y: The Last Man is het verhaal van een maatschappij waarin vrouwen de leiding hebben. Maar tegelijk heeft de serie een heel beperkte visie op hoe dat zou zijn, of hoe dat verschilt van de wereld waarin we nu leven. [...] Ik kan er niets aan doen, maar heb de hele tijd het gevoel dat de serie groter had moeten dromen."

IGN: "Het verhaal heeft unieke elementen en een bijzonder uitgangspunt. Maar de doomsday-momenten landen niet zo als het zou moeten in het overvolle dystopie-landschap dat we nu hebben."
Lees meer over: Y The Last Man, Ben Schnetzer, Disney Plus, FX

Populair nieuws