search
Dit is de focus van Netflix-serie 'Cowboy Bebop'
Series / Nieuws

Dit is de focus van Netflix-serie 'Cowboy Bebop'

De serie richt zich heel erg op culturele diversiteit en dat is behoorlijk passend.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Komende november krijgen de premiejagers van de Bebop een grote makeover. Dat gebeurt in de Netflix live-action verfilming van Cowboy Bebop.

Recent zette Netflix de eerste foto's van John Cho als Spike Spiegel, Daniella Pineda als Faye Valentine en Mustafa Shakir als Jet Black online. In een recent interview met Polygon vertelde showrunner Andre Nemec hoe de serie probeert trouw te zijn aan het bronmateriaal dat veel nadruk legt op representatie.

Diverse serie
Tijdens het interview vertelde Nemec over de multiculturele aspecten van de serie waar hij zich op baseert. Volgens hem was dat een reden waarom hij zo populair werd:

"Iedereen die fan is van Cowboy Bebop weet volgens mij wel dat Cowboy Bebop een multiculturele kijk op de toekomst heeft. En dus zie je elementen van alle culturen. het is geen dystopische wereld die je in de anime ziet."

Volgens hem is het juist "een hele mooie voorstelling van de toekomst. Mensen staan dichter tot elkaar. Het is een cowboy-serie, dus ze zijn een beetje gewelddadig, en mensen vermoorden elkaar. Het leven is ook wat goedkoop. Maar het multiculturalisme van de anime is wat we echt hebben vertaald tot live-action."Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen