Waarom moest 'Y: The Last Man' van Disney+ per se een serie worden?

Waarom moest 'Y: The Last Man' een serie worden?

Disney+ brengt ons deze maand Y: The Last Man. Waarom is het geen film?

Jim Pedd, 12 september 2021 om 09:11

Bedenker Brian K. Vaughan ging tijdens een interview in op de vraag waarom zijn comic Y: The Last Man wel vermaakt moest worden tot een televisieserie en waarom het dus geen film kon worden.
Deze maand nog is de televisieserie te zien op Disney+. Centraal staat Yorick Brown, die samen met zijn aapje Ampersand het laatste zoogdier met een Y-chromosoom is. De rol van Yorick wordt gespeeld door Ben Schnetzer en verder is Diana Lane te zien als Jennifer Brown. De rol van bodyguard Agent 355 is voor Ashley Romans.

Het moest een serie zijn
De adaptatie van de comic van Vaughan verkeerde sinds 2007 in een ontwikkelhel. Toen al werd een film gepitcht bij New Line Cinema, maar de productie kwam maar niet vooruit.

Later werd het een serie, die in 2015 door FX besteld werd en nu dan eindelijk te zien zal zijn. Maar waarom moest het dan toch per se een serie worden? Precies op die vraag ging Vaughan in:

Hij was vooral bang dat "naarmate het tot een verhaal van 90 of 120 minuten versneden werd, het alles verloor. Je kreeg een high concept, en daardoor dreigde het een beetje cartoonish of sullig te worden, des te minder tijd je ermee doorbracht. Voor ons gevoel moest het een serie worden."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Y The Last Man, Disney Plus, FX, Brian K Vaughan

Populair nieuws