Deze 'Lucifer'-zin was altijd al gepland

Deze 'Lucifer'-zin was altijd al gepland

Het einde van Lucifer zou altijd op dezelfde manier plaatsvinden, nu dus op Netflix.

Jim Pedd, 16 september 2021 om 06:38

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Lucifer co-showrunner Ildy Modrovich stelt dat de laatste zin van de serie lange tijd geleden al bedacht was.
De serie begon in 2016 en ontwikkelde een sterke en loyale groep fans. Maar het zesde en laatste seizoen is nu te zien op Netflix. Dat na een complex en ingewikkeld pad richting het einde.

Laatste zin
Gedurende drie seizoenen was Lucifer te zien op FOX. Daarna werd de serie geannuleerd wegens teruglopende kijkcijfers. Netflix besloot hem over te nemen en wilde de serie eindigen met het vijfde seizoen.

Maar het creatieve team had geluk en kreeg er nog een tien afleveringen tellend zesde seizoen bij. Dat leidt dus tot het feit dat men al lange tijd een einde in gedachten had.

Volgens Modrovich is het zo dat men snel met het idee kwam dat Lucifer aan het eind terug naar de hel zou gaan en er een nieuwe plek van zou maken waar mensen een soort therapie in het hiernamaals zouden krijgen.

"We wisten al lang het einde. Eigenlijk al op het moment dat we bedachten dat Lucifer een soort therapeut in de hel zou worden. We wisten dus ook dat Chloe zich bij hem zou voegen, omdat het in essentie haar hemel was. Het woord 'partner' was het woord dat ze steeds gebruikten dit seizoen en zodra ze besloten het samen te doen, wisten we dat ze nu samen de schuldgevoelens van mensen aan zouden pakken."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Netflix, Lucifer, Tom Ellis, Seizoen 6

Informatie over de serie: Lucifer

Populair nieuws