Horrorlegende Stephen King raadt je deze horrorserie aan

Stephen King raadt je deze horrorserie aan

Stephen King is dol op de nieuwe Netflix-serie Midnight Mass en raadt 'm aan.

Jim Pedd, 16 september 2021 om 08:35

Midnight Mass, de aankomende serie van regisseur Mike Flanagan, krijgt veel lof van niemand minder dan horrorschrijver en icoon in die franchise Stephen King.
Dit is Flanagan's nieuwste project voor de streamingdienst, dat op 24 september te zien moet zijn. Hij maakte al twee verfilmingen van boeken van King, waaronder Gerald's Game en later de film Doctor Sleep. Die laatste wist de visies van King en Stanley Kubrick (met zijn verfilming van het boek The Shining waar de schrijver het niet mee eens was) te verenigen.

Nogal enthousiast
En ook nu weer is King enthousiast. De horrorschrijver laat weten dat hij alle zeven afleveringen van Midnight Mass al gezien heeft. De schrijver vindt het visueel geweldig, maar ook het werk en gevoel van terreur dat je ervaart tijdens het kijken erg sterk.

Bovendien spaart men de horror pas echt voor de laatste aflevering. Hieronder de reactie van King:De serie Midnight Mass draait om de komst van twee individuen in het geïsoleerde Crockett island. We zien een voormalig bewoner in schaamte terugkeren en Father Paul, een charismatisch priester aankomen.

Al snel beginnen ogenschijnlijk wonderbaarlijke gebeurtenissen zich te voltrekken. De eilandbewoners raken al snel verdeeld in een religieuze sekte die de reeds bestaande verdeeldheid alleen maar versterkt. Bovendien merkt men dat de wonderen tegen een hoge prijs komen.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Midnight Mass, Netflix, Mike Flanagan

Populair nieuws