Apple-serie 'Foundation' is echt extreem duur

Apple-serie 'Foundation' is echt extreem duur

Het budget van Foundation is duidelijk iets waar helemaal niet op bezuinigd is.

Jim Pedd, 17 september 2021 om 08:35

Foundation is misschien wel de meest ambitieuze serie die Apple tot nu toe maakt. De streamingdienst Apple TV+ probeert de boekenreeks van sci-fi legende Isaac Asimov te verfilmen en heeft daar een gigantisch budget voor beschikbaar.
David S. Goyer schreef de scenario's van de serie en staat ook te boek als de bedenker, en vertelde recent al eens dat hij denkt acht seizoenen van elk tien uur nodig te hebben om het verhaal te kunnen vertellen.

Gigantisch budget
Goyer vertelde tegenover The Hollywood Reporter dat de serie vermoedelijk de grootste filmproductie ooit is in Ierland. Het wordt een combinatie tussen een anthologie, met elk seizoen weer een nieuw verhaal, en een gewone serie, met in totaal zes personages die van eeuw tot eeuw te zien zijn.

Oorspronkelijk was Foundation bedoeld voor Sony en toen zou de Duitse blockbuster-regisseur Roland Emmerich hem maken. Dat mislukte, net als de plannen van Jonathan Nolan voor HBO. Maar Apple maakte de serie.

Goyer vertelde dat de serie ruwweg het budget heeft van een film voor twee afleveringen. Dat is behoorlijk groot, maar gek is het niet gezien de pitch van hem:

"Het is in essentie een duizend jaar durend schaakspel tussen Hari Seldon en het Keizerrijk - en alle stukken tussen hen zijn pionnen. Maar een aantal van die pionnen worden gaandeweg koningen en koninginnen."
Lees meer over: Foundation, Apple TV Plus, Lee Pace, Jared Harris

Populair nieuws