search
In welk universum speelt 'Star Trek: Prodigy' zich af?

In welk universum speelt 'Star Trek: Prodigy' zich af?

De serie Star Trek: Prodigy is niet gesitueerd in het Kelvin-universum!

Jim Pedd
Star Trek gaat volgende maand van start met de nieuwe serie Star Trek: Prodigy. Een belangrijke vraag voor fans van de franchise is nog altijd waar deze zich afspeelt: het Prime of het Kelvin-universum?

"Hij speelt zich af in het Prime-universum," zegt showrunner Kevin Hageman tijdens een interview in het kader van de nieuwe serie.

Grote omvang
"Toen we ermee begonnen, wilden we het echt een grote omvang geven. En deel daarvan was voor Dan en mij, om Star Trek via de films te leren kennen. Wij begonnen met Wrath of Khan. En dus kan je groot drama, flinke omvang verwachten in onze animatieserie, die duidelijk invloeden van de films heeft."

De serie draait "om het opnieuw ontdekken van Trek. We ontdekken het met de kinderen die we volgen. En we beginnen ergens in wat voor ons een mysterieuze uithoek van het universum is, en gaan dan terug richting waar Trek echt voor staat."

Centraal staat een clubje jonge aliens die moeten leren samenwerken en door het universum op zoek gaan naar een beter leven. De zes weten niets van het schip dat ze opeisen. Ze leren naarmate de serie (die op 28 oktober begint) meer over Starfleet.Aanbevolen artikelen