Nieuwe 'Star Trek'-serie doet het toch anders dan beloofd

Nieuwe 'Star Trek'-serie doet het toch anders

De serie Star Trek: Strange New Worlds gaat toch iets anders doen dan gezegd.

Jim Pedd, 23 september 2021 11:22

De serie Star Trek: Strange New Worlds keert terug naar zijn 'roots': het ouderwetse vertellen van Star Trek-verhalen per aflevering. De serie zou enigszins moeten afstappen van het idee dat elk seizoen een overkoepelend verhaal moet vertellen.
Akiva Goldsman bedacht het uitgangspunt van de serie. Maar hij vertelt dat personages wel de ervaringen uit het verleden met zich mee gaan dragen. Daarmee houdt de serie Star Trek: Strange New Worlds zich net niet helemaal aan het uitgangspunt.

Ervaringen meenemen
"We keren terug naar het episodisch vertellen van verhalen," aldus Goldsman. "Wat zo uniek aan deze Star Trek-serie in het huidige Star Trek-universum is, is dat deze volledig episodisch is. En als ik dat zeg, overdrijf ik een beetje, want de verhalen van personages hebben wel impact op andere afleveringen."

Dat betekent dus dat "als Jim Kirk de ene week ziet hoe Edith Keeler dood is, hij dan niet de volgende week helemaal prima daarmee is zoals gebeurde in The Original Series."

"Onze personages dragen met zich mee waarvan ze lijden, of wat ze leren van aflevering tot aflevering. Maar de verhalen zijn episodisch. Dat stelt ons ertoe in staat om iets te doen wat The Original Series heel goed kon, namelijk verschillende tonen aanslaan. En om je, bij gebrek aan een betere omschrijving, het verborgen moraal van het verhaal mee te geven."
Bron: ComicBook

Lees meer over: Star Trek Strange New Worlds, Star Trek, Paramount Plus, Akiva Goldsman, Anson Mount

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws