search
Cultfilm 'Trainspotting' krijgt een spinoff-serie
Series / Nieuws

Cultfilm 'Trainspotting' krijgt een spinoff-serie

De beroemde film van Danny Boyle kreeg eerder een vervolg, maar nu komt er ook een serie!

Robert Carlyle, die de rol van de intimiderende Begbie speelde in de twee Trainspotting-films, heeft laten weten dat er zeer waarschijnlijk een tv-spinoff komt van de films.

Carlyle zagen we voor het eerst als Begbie in Danny Boyle's bejubelde cultfilm uit 1996 en daarna ook nog in het vervolg T2 uit 2017.

Het personage Begbie dook in 2016 echter ook op in Irvine Welsh's boek The Blade Artist. Hierin woont Begbie in Californië, maar leeft hij onder de naam Jim Francis. Door een tragische gebeurtenis moet hij terugkeren naar Schotland om zijn verleden te confronteren.

Begbie centraal
Volgens Carlyle is het nu de bedoeling dat er van dit verhaal een serie wordt gemaakt, aangezien het niet in één film past. Aldus Carlyle tijdens een interview met muziekblad NME:

"Irvine en ik hebben de laatste tijd uitvoerig gesproken met een aantal producenten in Londen over het voortzetten van het Trainspotting-verhaal. Zoals je weet was er een boek met de titel The Blade Artist, waarin Begbie centraal staat. We zijn nog in een hele vroege fase, maar het lijkt zeer waarschijnlijk dat de serie gemaakt wordt."

Aanvullend vertelde Carlyle dat ze hebben besproken om The Blade Artist te verfilmen als een zesdelige miniserie. The Blade Artist is een van vijf boeken van Welsh die gaan over de personages uit Trainspotting.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen