search
De duurste Apple-serie ooit, 'Foundation' krijgt tweede seizoen
Series / Nieuws

De duurste Apple-serie ooit, 'Foundation' krijgt tweede seizoen

Goed nieuws voor fans van Foundation en van Isaac Asimov met Apple TV+.

Apple TV+ geeft de serie Foundation een tweede seizoen. Dat is vandaag bekend gemaakt door de streamingdienst.

Het is een van de duurste producties in de geschiedenis van televisie en een grote van Apple TV+. David S. Goyer en Josh Friedman maken de serie op basis van de boeken van Isaac Asimov. Op dit moment is de serie bezig met de uitzendingen van zijn eerste seizoen.

Foundation seizoen 2
De serie Foundation speelt zich af in de verre toekomst in het melkwegstelsel dat beheerst wordt door een Galactic Empire.

Het uitgangspunt is dat een wiskundige genaamd Hari Seldon een discipline genaamd psychohistory ontwikkelt. Dat is een algoritme dat op grote populaties de toekomst kan voorspellen. Hij doet de alarmerende ontdekking dat het Empire richting verval gaat, onvermijdelijk verval zelfs.

Ook blijkt dat het melkwegstelsel richting een Dark Age duikelt, die maar liefst 30.000 jaar kan duren. Maar met de juist ekeuzes denkt Seldon dat dit slechts 1.000 jaar hoeft te duren. Zodoende begint een soort schaakspel tussen Seldon en de keizer.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen