Netflix-medewerkers stappen boos op

Netflix-medewerkers stappen boos op

Netflix verliest boze medewerkers door de nieuwe en racistische show van Dave Chapelle.

Jim Pedd, 9 oktober 2021 09:49

Komiek Dave Chappelle trekt heel wat commentaar door zijn opmerkingen over de LHBTIQA+ gemeenschap. Zo erg zelfs dat medewerkers van Netflix ontevreden opstappen.
De opmerkingen werden door Chappelle gemaakt in zijn nieuwste Netflix stand-up special, The Closer. Zowel Chappelle als Netflix kwamen onder vuur te liggen en nu blijkt dat sommige medewerkers van Netflix zelfs ontslag hebben genomen.

Ontslag nemen
Deadline meldt dat de transgender uitvoerend producent Jaclyn Moore van Netflix "klaar" is met Netflix. Dat komt echt door de special en wat haar betreft werkt ze niet meer met de streamingdienst samen door de opmerkingen van Chappelle.

Dat heeft vooral te maken met de transfobe opmerkingen die hij maakt. Ze noemt die opmerkingen zelfs gevaarlijk. Andere Netflix-medewerkers spreken zich ook uit tegen het bedrijf en bekritiseren Netflix voor de samenwerking met Chappelle.

Eerder werd de komiek al eens flink bekritiseerd toen hij het opnam voor onder meer J.K. Rowling, die ook transfobe opmerkingen maakte.

Mocht je willen zien waar het om te doen is: The Closer staat op Netflix.

Bron: Giant Freakin Robot

Lees meer over: Netflix, Boos, Woede

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws