search
'Lord of the Rings'-serie doet dit anders dan de films
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-serie doet dit anders dan de films

De Lord of the Rings-serie van Prime Video gaat voor diversiteit onder de Hobbits.

De aankomende Lord of the Rings-televisieserie heeft ook Hobbits die niet wit zijn. Dat zegt Sir Lenny Henry.

De epische fantasy-trilogie van J.R.R. Tolkien volgt Frodo Baggins en zijn queeste om de Ring of Power te vernietigen en Midden-Aarde te redden van Sauron. De films van Peter Jackson op basis van de boeken zijn behoorlijk indrukwekkend en geslaagd, en leidden tot een drietal prequels, The Hobbit.

Witte Hobbits
De films waren uiterst succesvol, zo erg dat Prime Video een televisieverfilming heeft besteld die in september 2022 debuteert en nieuwe verhalen vertelt in de tweede era van Tolkiens wereld.

Maar een van de acteurs, de Britse komiek Sir Leny Henry, vertelt nu dat de nieuwe serie zich onderscheidt van de films met meer focus op diversiteit.

"Ik ben een Harfoot, dankzij J.R.R. Tolkien, die ook van Birmingham komt, zijn er zwarte hobbits. Ik ben een zwarte hobbit, wat geweldig is en past bij de boeken. Het is een prequel en het zijn de vroege dagen van de Shire en de omgeving van Tolkien. Dus we zijn een inheemse bevolking van Harfoots. We zijn hobbits, maar worden de Harfoots genoemd, zijn multicultureel. Een stam en geen ras. En dus zijn we zwart, aziatisch en bruin, zelfs met Maori-types ertussen."



Aanbevolen artikelen