Ridley Scott tempert de verwachtingen voor de 'Alien'-serie

Ridley Scott tempert verwachtingen voor Alienserie

Alien krijgt een serie en wat Ridley Scott betreft wordt dat niet zo goed als de eerste film.

Jim Pedd, 14 oktober 2021 07:23

Ridley Scott denkt niet dat de aankomende Alien-serie op FX zo goed zal worden als de eerste film in de franchise die uitkwam. Daarmee zegt hij toch iets vrij opvallends over zijn nieuwe project.
We kennen Ridley Scott als de man die de Alien-franchise hielp lanceren toen in 1979 de eerste film uitkwam. Daarin zagen we Ellen Ripley en de crew van het schip de Nostromo een alien tegenkomen: de dodelijke Xenomorph. De film leidde tot drie vervolgen: Aliens (1986), Alien 3 (1992) en Alien Resurrection (1997).

Niet tippen aan het origineel
Geen van die films kon tippen aan het origineel, al kwam Aliens er wel dicht bij in de buurt. Sinds de jaren negentig bewoog de franchise weg van Ripley, en kwam Scott met twee prequels.

En nu werkt Noah Hawley samen met Scott aan een FX-serie die zich op Aarde af zal spelen. Plotdetails zijn er verder niet en we weten niet wie de hoofdrollen gaan spelen.

Desalniettemin is het opvallend dat Ridley Scott nu ineens zegt dat de nieuwe serie wat hem betreft "nooit zo goed kan zijn als de eerste". Het is een vrij opvallende opmerking, maar echt gek is het eigenlijk niet als je je realiseert dat Scott de franchise hielp lanceren.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Alien, Ridley Scott, Disney Plus, Noah Hawley

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws