'Alien'-serie wordt enorm grootse sci-fi serie

'Alien'-serie wordt enorm grootse sci-fi serie

De serie rond Alien gaat er behoorlijk bekend uitzien dankzij het uitgangspunt.

Jim Pedd, 16 augustus 2021 08:34

Noah Hawley heeft te maken gehad met een paar tegenvallende momenten als het aankomt op projecten waar hij aan werkte. Maar gelukkig lijkt het er nu op dat een van zij projecten de goede kant op gaat.
Hawley werkte enige tijd aan een solofilm voor Doctor Doom, die geannuleerd werd toen de overname van Fox door Disney doorgang vond. Zijn Star Trek-reboot werd verder helemaal geannuleerd toen de pre-productie net begonnen was en gisteren bleek nog dat zijn verfilming van Kurt Vonnegut's boek Cat's Cradle ook niet doorging.

Alien-serie
De bazen van FX lijken echter wel in te zien dat ze Hawley een succes moeten gunnen en dus maakt hij een Alien-serie voor de televisiezender.

Veel is daar nog niet over bekend, maar we weten dat het geen Ripley-verhaal wordt. De serie speelt zich af op planeet Aarde, voor het eerst in de franchise.

FX-baas John Landgraf gaf een interessante update: "Ik denk dat Noah zich heel erg bewust is van het feit dat er een cinematic universe is. En je zal dus ook merken dat de serie heel erg als een onderdeel van dit cinematic universe zal voelen."

De televisiezender mikt op 2023 voor de serie.
Bron: Deadline

Lees meer over: FX, Noah Hawley, Alien, Ridley Scott

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws