search
'Doctor Who'-ster is helemaal klaar met de rol
Series / Nieuws

'Doctor Who'-ster is helemaal klaar met de rol

Jodie Whittaker heeft haar deel van de opnames van Doctor Who afgerond.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Jodie Whittaker heeft haar laatste scènes als de Doctor in Doctor Who opgenomen. De actrice begon als de eerste vrouwelijke Doctor in de geschiedenis van de franchise en onder haar personage maakten we een bijzondere tijd van verandering mee voor de franchise.

Zo bouwde het twaalfde seizoen op naar de onthulling dat de Doctor geen Time Lord is, maar het Timeless Child. Dat is een wezen dat mogelijk ouder is dan het bestaan van het universum zelf. En zij bleek de genetische basis te vormen voor alle Gallifreyans die in het Citadel leven.

Doctor Who-opnames
Verandering is natuurlijk sinds Doctor Who liet zien hoe William Hartnell regenererende in Patrick Troughton in 1966 een constante.

De tijd van Jodie Whittaker als de Doctor komt tot een einde. Eerst krijgen we een verkort dertiende seizoen met in totaal zes afleveringen, dat op 31 oktober van start gaat.

En in 2022 is er een drietal specials te zien: eentje die op nieuwjaarsdag te zien is, eentje in de lente en een in de herfst als onderdeel van de vieringen van het honderdjarig bestaan van de BBC. Dat eindigt vermoedelijk met de regeneratie van Whittaker's Doctor in de Fourteenth.

Hieronder het bericht waarmee de BBC aankondigde de laatste momenten van Whittaker's Doctor opgenomen te hebben. De eerste tien seizoenen van Doctor Who zijn op Prime Video te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen