Boze transseksuele Netflix-medewerkers protesteren tegen de streamingdienst

Boze transseksuele Netflix-medewerkers protesteren

Netflix heeft te maken met opstappende personeelsleden door Dave Chappelle's nieuwe show.

Jim Pedd, 15 oktober 2021 om 09:57

Transgender medewerkers van Netflix zijn van plan om gezamenlijk een walkout bij de streamingdienst te organiseren. Dat als protest tegen de nieuwe special van Dave Chappelle, The Closer.
De komiek brak door met zijn sketch-serie Chappelle's Show, die tussen 2003 en 2006 te zien was op Comedy Central. Nadat hij halverwege het derde seizoen vertrok, ging Chappelle op tournee als stand-up komiek. In 2016 tekende hij bij Netflix voor een rits specials.

The Closer-kritiek
De meest recente special van Chappelle, The Closer, werd op 5 oktober op Netflix gelanceerd en zorgde vrijwel meteen voor een controverse. Mensen beschuldigen de komiek van transfobie.

Hij maakte bijvoorbeeld grappen over de LHBTIQA+ gemeenschap door hen "de alfabet mensen" te noemen. En hij maakt grappen over zijn verleden door naar zichzelf te refereren als transfoob en eindigt zijn opmerking door te vragen of de gemeenschap wil stoppen komieken lastig te vallen.

Nu schrijft de Los Angeles Times dat transgender medewerkers van Netflix en hun collega's volgende week een 'walkout' willen organiseren als protest tegen de special en om druk te leggen op Netflix.

Je kunt The Closer op Netflix streamen.


Bron: Screen Rant

Lees meer over: Netflix, Dave Chappelle, The Closer

Populair nieuws