Monstersucces 'Squid Game' had geen serie moeten worden

'Squid Game' had geen serie moeten worden

Eigenlijk was de hitserie Squid Game van Netflix gepland als een film!?

Jim Pedd, 16 oktober 2021 om 11:17

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Squid Game-schrijver en regisseur Hang Dong-hyuk onthulde tijdens een nieuw interview dat de megahit van Netflix oorspronkelijk gepland stond als een film.
Squid Game ging op 17 september van start op Netflix en werd daar de grootste debuutserie in de geschiedenis van de streamingdienst. We volgen 456 arme Koreanen die allemaal strijden in een reeks dodelijke kinderspelletjes, in de hoop een enorme geldprijs te winnen.

Een film
Tijdens een interview met The Hollywood Reporter laat Dong-hyuk weten dat hij ooit een film wilde maken.

"In 2008 had ik een scenario geschreven en probeerde ik een geldschieter te vinden. Dat werkte niet en het werd toen niet verfilmd. Dus dat zorgde dat ik terecht kwam in een moeilijke financiële situatie. Ik was blut," begon hij.

"Dus ik bracht veel tijd door in comic book café's, en zat daar te lezen. Ik las er veel over dodelijke spelletjes, denk aan manga als Liar Game, kaiji en Battle Royale." Zo kwam hij op Squid Game, dat hij in eerste instantie tot een film wilde omtoveren. "Ik wilde op mijn manier een Koreaans survivalspel-werk maken. Dat is hoe Squid Game oorspronkelijk bedacht werd in 2008 en ik schreef script voor een film in 2019."

Het werd dus een serie en Squid Game is op Netflix te zien!
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Squid Game, Netflix, Film

Populair nieuws