Petitie tegen Netflix-special wint aan kracht

Petitie tegen Netflix-special wint aan kracht

The Closer van Dave Chappelle houdt de gemoederen nog meer bezig dan je zou denken.

Jim Pedd, 26 oktober 2021 om 11:10

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Er is een petitie geplaatst op de site Change.org, die erop gericht is om de komediespecial The Closer van Dave Chappelle te verwijderen van Netflix. Op moment van schrijven staat de special bijna op 12.000 handtekeningen.
"Dave Chappelle maakt al lange tijd 'grappen' ten koste van de LHBTIQA+ gemeenschap. In zijn nieuwe special, 'The Closer', maakt hij een aantal denigrerende grappen gericht op de transgender gemeenschap", lezen we in de petitie. "Dit komt op een moment dat de transgender gemeenschap met tegenwerking wereldwijd te maken heeft."

Petitie tegen Netflix
De petitie werd gelanceerd door een groep die zichzelf LGBT+ and Friends noemt. Als de petitie 15.000 handtekeningen haalt, behoort deze tot een van de beter scorende petities volgens de site.

Chappelle's grappen in de aflevering zouden volgens criticasters bewust denigrerend zijn. Maar volgens Netflix is er niets aan de hand en is het geen special die oproept tot geweld.

Maar volgens de petitie biedt Netflix "een platform aan Dave Chappelle en zijn transfobe 'grappen', waardoor Netflix geweld en vijandigheid jegens transgender mensen aanjaagt." Er is nog geen reactie gekomen van Netflix op de petitie.

Je kunt The Closer streamen op Netflix.

Check hier de petitie op Change.org.

Lees meer over: The Closer, Netflix, Dave Chappelle

Populair nieuws