Netflix-ceo geeft toe grote fout gemaakt te hebben

Netflix-ceo geeft toe grote fout gemaakt te hebben

De interne communicatie rond de special van Dave Chappelle had beter gemoeten.

Jim Pedd, 21 oktober 2021 om 10:22

Netflix-ceo Ted Sarandos uit zijn spijt over de manier waarop hij om is gegaan met de controverse rond de komediespecial The Closer. Maar hij blijft op Netflix staan.
De stand-up van Dave Chappelle werd opgenomen tijdens zeven live optredens in augustus 2021 en op 5 oktober op Netflix gelanceerd. Hij werd heel gemengd ontvangen, met name ook doordat Chappelle keihard is over de LHBTIQA+-gemeenschap en dan ook nog eens schadelijke dingen roept.

Niet offline halen
Sarandos is het er niet mee eens dat sommigen de special hate speech noemen. Wel vindt hij dat hij beter had kunnen reageren op de zorgen van zijn medewerkers.

"Het moge duidelijk zijn dat ik de interne communicatie beter had kunnen afhandelen. Dat heb ik op twee manieren verpest. Ik had het met meer menselijkheid moeten benaderen. Een aantal medewerkers voelden pijn door een beslissing die wij gemaakt hadden. En dat hadden we beter kunnen doen," begon hij.

Wel vindt hij dat de special online moet blijven te staan. "Meestal zorgen we dat onze medewerkers begrijpen wat we doen, want natuurlijk verschijnt er wel eens iets waar je niet van houdt, iets wat je zelfs schadelijk vindt. Als iets oproept tot fysiek pijnigen van andere mensen dan trekken we daar de grens."

The Closer is op Netflix te zien.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Netflix, Ted Sarandos, Dave Chappelle, The Closer

Populair nieuws