Legendarische 'Star Trek'-actrice over haar terugkeer naar de franchise

Legendarische 'Star Trek'-actrice over terugkeer

Kate Mulgrew vertelt tijdens een nieuw interview over haar terugkeer als Captain Janeway.

Jim Pedd, 26 oktober 2021 om 17:37

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Actrice Kate Mulgrew vertelt tijdens een interview hoe emotioneel het voor haar was om terug te keren als Captain Kathryn Janeway in de aankomende animatieserie Star Trek: Prodigy.
Mulgrew speelde de rol van Janeway voor het eerst in Star Trek: Voyager, dat in 1995 debuteerde en uiteindelijk zeven seizoenen kreeg. Janeway is een van de meest iconische kapiteins in de franchise. Maar de laatste keer dat Mulgrew te zien was, kreeg ze een cameo in de film Star Trek: Nemesis.

Star Trek: Prodigy-terugkeer
Mulgrew is te horen als holografische versie van Janeway. Ze is een mentorfiguur voor een jonge crew die een Starfleet-schip gebruiken om te reizen door het Delta-kwadrant.

Het is een animatieserie, dus je hoeft niet te verwachten dat je Mulgrew in levende lijve ziet in Star Trek: Prodigy. Leuk is dat zij in de serie vergezeld wordt door Voyager-acteur Robert Beltran.

"Het is een belangrijke tijd voor Voyager en voor Star Trek. Als het op de geschiedenis van popcultuur aankomt, is dit het moment om ons te richten op een jonger publiek en de prachtige filosofie van Gene Roddenberry," begon Mulgrew.

Ze prijst zichzelf gelukkig om terug te keren. "Ik ben geen sentimenteel persoon en dat is Janeway ook niet. Ik kan het niet helpen, maar het voelt nostalgisch om terug te keren en vooruit te kijken naar de nieuwe toekomst."
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Kate Mulgrew, Star Trek, Star Trek Prodigy, Janeway

Populair nieuws