'Succession'-ster wilde per se schelden met homo's

'Succession'-ster wilde per se schelden met homo's

Brian Cox vindt het heerlijk om te schelden, zoveel merken we nu ook weer.

Jim Pedd, 30 oktober 2021 11:22

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie Succession is een enorm succes. Met een Rotten Tomatoes-score van 93 procent is het ook niet bijster vreemd dat de show enorm veel kijkers trekt.
We leren nu iets over een van de grootste acteurs van de serie, Brian Cox. Tijdens een interview met Esquire vertelde hij over zijn personage, Logan Roy. In de serie noemt hij op een gegeven moment het woord 'faggot', ofwel mietje. In het interview legt hij uit waarom.

Succession-scheldwoorden
"Je moet het verleden accepteren en je realiseren dat er bepaalde gedragsvormen waren die niet okay zijn, maar wel bestonden en bijdragen aan het heden. Er is een mate van correctie die plaats heeft gevonden," aldus Cox.

Logan Roy is geen man die zijn taalgebruik matigt volgens de acteur. "Ik moest zeggen: 'What are you, a nancy?' En ik zei alsmaar: 'Het spijt me, maar Logan zou dat niet doen'. Het is een verschrikkelijk woord, maar hij zou 'faggot' zeggen omdat hij onderdeel van die generatie uitmaakt."

Wat hem betreft is cancel culture niet heel sterk: "dat erkent de geschiedenis niet, en de verschrikkelijke dingen die gebeurd zijn, maar doet in plaats daarvan alsof het niet gebeurd is. Terwijl je moet erkennen waar je vandaan komt, wratten en al."
Bron: Esquire

Lees meer over: Succession, HBO, Brian Cox

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws