search

Ons nieuws van zaterdag 30 oktober 2021

Deze Netflix-serie is naast 'Squid Game' ook een enorm kijkcijferkanon
Series / Nieuws

Deze Netflix-serie is naast 'Squid Game' ook een enorm kijkcijferkanon

Veel goed bekeken series op Netflix die duidelijk de andere streamingdiensten de baas is.

De afgelopen maand is de serie Squid Game de veruit best bekeken serie wereldwijd. Maar Netflix blijkt nog een enorm goed bekeken serie te hebben. Hieronder weer een blik op de succesvolste series, dit keer van begin deze maand.

De partij Nielsen heeft een methodiek gevonden om het succes van films en series van de streamingdiensten te meten. De diensten onthullen zelden de cijfers. Nielsen kijkt naar het aantal minuten dat de content wordt afgespeeld.

Ook Midnight Mass goed bekeken
Volgens Nielsen werd de religieuze horrorserie Midnight Mass maar liefst 1,1 miljard minuten afgespeeld in de periode 27 september tot 3 oktober. Dat is veel, maar nog altijd maar een derde van het aantal minuten dat Squid Game werd afgespeeld: 3,2 miljard minuten.

Midnight Mass komt van Mike Flanagan die voor Netflix als de film Gerald's Game maakte en de series The Haunting of Hill House en The Haunting of Bly Manor. Hij werkt nu aan de serie The Midnight Club, ook voor Netflix.



In Midnight Mass arriveert een charismatische jonge priester in een troosteloos stadje. Hij brengt grootse wonderen, onheilspellende mysteries en nieuwe religieuze passie met zich mee.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geralt en zijn vrouwen op poster 'The Witcher' seizoen 2
Series / Posters

Geralt en zijn vrouwen op poster 'The Witcher' seizoen 2

Vanaf 17 december staat de nieuwe aflevering van de fantasyserie op Netflix.

"Het lot is beestachtig," valt er te lezen op YouTube bij de gisteren verschenen nieuwe trailer voor seizoen twee van The Witcher, dat twee jaar na het eerste seizoen verschijnt. In de beelden uiteraard de belangrijkste hoofdfiguren, met Geralt of Rivia van Man of Steel-held Henry Cavill voorop.

In het nieuwe seizoen spelen twee vrouwen een belangrijke rol, namelijk Yennefer van Vengerberg van Anya Chalotra en prinses Cirilla a.k.a. Ciri van Freya Allan. Waar Geralt denkt dat Yennefer is overleden ontfermt hij zich over Ciri in zijn ouderlijk huis in Kaer Morhen.

Nieuwe poster voor seizoen 2 van The Witcher
Hieronder zie je de drie belangrijkste peronages bij elkaar op de poster voor het tweede seizoen van de serie gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van de Poolse fantasyschrijver Andrzej Sapkowski.



Seizoen twee van The Witcher staat vanaf 17 december in zijn geheel op Netflix. Je hebt dus nog wel even tijd om het eerste seizoen (nogmaals) te bekijken voordat de nieuwe afleveringen online staan. Hieronder de nieuwe trailer voor het seizoen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Apple onthult spannende trailer 'Servant' seizoen 3 van M. Night Shyamalan
Series / Trailer

Apple onthult spannende trailer 'Servant' seizoen 3 van M. Night Shyamalan

Het derde seizoen van M. Night Shyamalans Servant verschijnt begin volgend jaar.

De serie Servant was een van de eerste shows op Apple TV+, de streamingdienst van de inderdaad Apple. Begin volgend jaar verschijnt alweer het derde seizoen van de serie die uit het brein komt van M. Night Shyamalan.

In Servant volgen we een stel uit Philadelphia dat in rouw is nadat een onuitsprekelijke tragedie een breuk in hun huwelijk veroorzaakt en de deur opent voor een mysterieuze kracht om hun huis binnen te komen.

Trailer seizoen 3 van Servant
De eerste seizoenen van Servant werden sterk ontvangen met voor het eerste seizoen 83 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en seizoen twee kreeg zelfs 88 procent. Beide seizoenen hebben tien afleveringen.

De hoofdrollen zijn voor Lauren Ambrose als Dorothy Turner en Toby Kebbell als Sean Turner en je ziet ook vaste rollen van Nell Tiger Free als kindermeisje Leanne Grayson en Rupert Grint als Dorothy's jongere broer Julian Pearce.

Vanaf 21 januari zie je seizoen drie op Apple TV+. Hieronder de trailer.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegt veel series nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegt veel series nieuw toe

Het was een behoorlijk drukke week op Disney+ met al deze nieuwe series.

Elke zaterdag zetten we de nieuwe toevoegingen aan streamingdienst Disney+ voor je op een rij. Vandaag is niet anders, dus laten we er meteen in duiken.

What we do in the Shadows: Het verhaal volgt de drie onsterfelijke vampiers Viago (Taika Waititi), Deacon (Jonathan Brugh) en Vladislav (Jemaine Clement) die zich proberen aan te passen aan de moderne maatschappij. Door het overwinnen van alledaagse obstakels, waaronder het betalen van de huur en het binnen zien te komen in nachtclubs, proberen ze een gewoon leven te leiden.

Amigo's: Vijf gedetineerden komen ongeveer gelijktijdig vrij uit de gevangenis. Rik, die de leiding neemt over het team, heeft leren koken in de gevangenis en wil een eigen restaurant beginnen. Ze sluiten één deal: Ze blijven op het rechte pad. Halil houdt zich hier niet aan. Hij steelt het benodigde geld dat hij nodig heeft om vennoot te worden. Het pand wordt hen aangeboden door de louche zakenman Alain. Alain lijkt wel de goedheid zelve door dit pand aan de groep te geven. Bij restauratiewerken ontdekt Berten echter een lijk in de tuin.

Crimi Clowns: Wesley Tersago studeert aan de Amsterdamse Filmacademie, maar wordt daar na zijn vierde jaar aan de deur gezet. Hij komt terecht in de gangsterbende van zijn vader Ronny wanneer ze samen een elektrozaak overvallen. Met een van de gestolen fototoestellen besluit Wesley de praktijken van het genootschap op band te zetten. Wat volgt zijn gewelddadige, maar ook humoristische en zelfs emotionele scènes.

Liar: Laura Nielson is een slimme lerares. Ze is pas net vrijgezel en weet niet zeker of ze weer wil gaan daten. Andrew is een chirurg met een zoon. Deze zoon zit bij Laura in de klas. Wanneer Laura en Andrew elkaar ontmoeten, voelen ze zich direct tot elkaar aangetrokken. Beiden hebben niet in de gaten dat hun aantrekkingskracht verstrekkende gevolgen gaat hebben op elkaars familie.

Spitsbroers (seizoen 1 en 2): In Spitsbroers nemen de Moerman-broers de kijker tien weken lang op sleeptouw in de arena van het Belgische voetbal. Het spelletje is hun grote passie en ze dromen luidop van een carrière als profvoetballer. Een van de twee breekt door, de andere blijft met lege handen achter. Allebei moeten ze keuzes maken, omgaan met succes en falen, prijzen betalen. En allebei moeten ze volwassen worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supergirl' toch niet helemaal klaar?
Series / Nieuws

'Supergirl' toch niet helemaal klaar?

Melissa Benoist gelooft dat ze nog terug gaat keren als Supergirl.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Melissa Benoist is bijna klaar met haar werk als de Girl of Steel. Het zesde seizoen van Supergirl vormt haar laatste. In een interview ging ze in op haar aankomende afscheid als de iconische held en de mogelijkheid om op een dag terug te keren.

Op 9 november wordt Supergirl na zes seizoenen afgerond. Met nog maar een paar afleveringen te gaan, opent Benoist tijdens een interview over haar aankomende vertrek. Het blijkt dat het vertrek nog niet helemaal binnen is gekomen.

Supergirl-vertrek
"Ik denk niet dat het echt binnen is gekomen," gaf Benoist toe. "Ik voelde wel iets van afsluiting toen we het afrondden op de set. Dat was heel bitterzoet. Ik voelde alle emoties die je maar kon voelen in de laatste twee weken van de opnames van die serie."

Maar: "zodra de laatste aflevering te zien is, en ik weet dat ik niet meer terug hoef te keren naar Vancouver voor de opnames, dan komt het waarschijnlijk pas echt binnen."

We moeten daar nog even op wachten. De actrice heeft in elk geval geen idee of dit goed voor haar is, maar denkt van wel. "Ik weet niet of ik klaar was om afscheid te nemen, en dat vind ik gezond. Je wil altijd verdrietig zijn en iets missen. Ik ben blij dat niet dat gevoel van 'Oh ja, ik ben zo klaar om te stoppen' had. En het gevoel om het weg te gooien en er niet meer over te denken. Ik ga die rol zeker missen, maar was op persoonlijk vlak wel klaar voor een pauze."

Supergirl kijk je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Benedict Cumberbatch tekent voor HBO-serie
Series / Nieuws

Benedict Cumberbatch tekent voor HBO-serie

Sherlock-ster Benedict Cumberbatch maakt goede vooruitgang met weer een nieuwe serie.

Benedict Cumberbatch heeft zijn nieuwste project gevonden. De acteur is maar druk, van Marvel Studios-films tot indiefilms en must-see prestige televisieseries. Zo'n laatste heeft hij nu voor getekend bij televisiezender HBO.

De acteur heeft getekend voor de serie Londongrad, over de waargebeurde moord op een KGB-agent in Engeland in de jaren 2000. Cumberbatch speelt de hoofdrol in de serie.

Londongrad-serie
De serie wordt ontwikkeld door HBO, meldt Deadline. De serie is gebaseerd op het boek The Terminal Spy van Alan Cowell en volgt de voormalig Russisch agent Alexander Litvinenko.

Hij werd in 2006 vergiftigd met het radioactieve isotoop Polonium-210 en overleed in een Engels ziekenhuis. De rol van Litvinenko zal gespeeld worden door Cumberbatch.

De serie Londongrad wordt geschreven door David Scarp. Regisseur is Bryan Fogel.

Wanneer de serie te zien zal zijn is nog niet bekend. Wel is het 't nieuwste miniserie-project van Cumberbatch, die ook al tekende voor de Netflix-serie The 39 Steps.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantasyserie van 'Game of Thrones'-makers voor Netflix vindt gaaf nieuw castlid
Series / Nieuws

Fantasyserie van 'Game of Thrones'-makers voor Netflix vindt gaaf nieuw castlid

Benedict Wong tekent voor de serie The Three-Body Problem van de Game of Thrones-makers.

De reputaties van David Benioff en D.B. Weiss kregen een keiharde klap te verwerken toen fans van Game of Thrones actief stelling namen tegen het achtste en laatste seizoen van de fantasyserie. Het duo was ook niet zo blij met de kritiek.

Misschien wel daardoor stopten ze met hun Star Wars-filmtrilogie die ze zouden gaan maken. Maar hun nieuwste project gaat er ogenschijnlijk wel gewoon komen, namelijk een science fiction serie van Netflix: The Three Body Problem. Deze wordt gebaseerd op de boekentrilogie van Liu Cixin en klinkt wel heel tof.

Castleden The Three Body Problem
Deadline meldt dat Benedict Wong getekend heeft voor de serie. Hij zal dan naast John Bradley en Liam Cunningham te zien zijn, die eerder aan Game of Thrones werkten met het duo.

Onder de andere toevoegingen van de cast bevinden zich ook Eiza Gonzalez, Jovan Adepo, Sea Shimooka. Alexander Woo is uitvoerend producent en mede-maker.

De ontwikkeling van de ambitieuze serie kwam vorig jaar stil te liggen toen bleek dat een van de uitvoerend producenten om het leven was gekomen onder mysterieuze omstandigheden. Dat lijkt nu 'opgelost' te zijn, want de productie maakt zich op voor de start.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision' spin-off verhalen zijn onzin lijkt het
Series / Nieuws

'WandaVision' spin-off verhalen zijn onzin lijkt het

Dat zegt Kathryn Hahn tijdens een interview over de serie WandaVision van Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Marvel Cinematic Universe-fans waren geschokt toen bleek dat Kathryn Hahn geen Primetime Emmy kreeg voor haar bijrol in de serie WandaVision van Disney+. Insiders en analisten hadden dat wel verwacht.

Maar de teleurstelling werd al vrij snel omgezet in verwachtingen, toen bleek dat de actrice een deal had getekend met Marvel Studios voor een aantal projecten in Phase Four. Ook zou daar een soloserie tussen zitten rond Agatha Harkness, de heks die zij speelde in WandaVision.

Geen WandaVision-serie?
Tijdens een interview met Entertainment Tonight had Hahn mogelijk slecht nieuws. Ze vertelde namelijk dat er niet zo'n serie gepland staat.

"Lieverd, ik weet niet of er zoiets is als een WandaVision spin-off. Ik moet eerlijk zijn: alles wat ik kan zeggen, is dat ik van Agatha houd. En we weten dat alles mogelijk is bij Marvel. Dus wie weet?" vertelde Hahn.

Of ze probeert nu de geheimhouding toe te passen die synoniem is komen te staan met Marvel Studios, of Hahn werkt niet aan een WandaVision-serie.

Het personage Agatha leefde al honderden jaren voordat we haar leerden kennen in WandaVision. Je kunt WandaVision streamen op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Succession'-ster wilde per se schelden met homo's
Series / Nieuws

'Succession'-ster wilde per se schelden met homo's

Brian Cox vindt het heerlijk om te schelden, zoveel merken we nu ook weer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Succession is een enorm succes. Met een Rotten Tomatoes-score van 93 procent is het ook niet bijster vreemd dat de show enorm veel kijkers trekt.

We leren nu iets over een van de grootste acteurs van de serie, Brian Cox. Tijdens een interview met Esquire vertelde hij over zijn personage, Logan Roy. In de serie noemt hij op een gegeven moment het woord 'faggot', ofwel mietje. In het interview legt hij uit waarom.

Succession-scheldwoorden
"Je moet het verleden accepteren en je realiseren dat er bepaalde gedragsvormen waren die niet okay zijn, maar wel bestonden en bijdragen aan het heden. Er is een mate van correctie die plaats heeft gevonden," aldus Cox.

Logan Roy is geen man die zijn taalgebruik matigt volgens de acteur. "Ik moest zeggen: 'What are you, a nancy?' En ik zei alsmaar: 'Het spijt me, maar Logan zou dat niet doen'. Het is een verschrikkelijk woord, maar hij zou 'faggot' zeggen omdat hij onderdeel van die generatie uitmaakt."

Wat hem betreft is cancel culture niet heel sterk: "dat erkent de geschiedenis niet, en de verschrikkelijke dingen die gebeurd zijn, maar doet in plaats daarvan alsof het niet gebeurd is. Terwijl je moet erkennen waar je vandaan komt, wratten en al."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Squid Game' vestigt een nog indrukwekkender record
Series / Nieuws

'Squid Game' vestigt een nog indrukwekkender record

De serie Squid Game doet het nog veel beter op Netflix horen we weer.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Squid Game heeft kijkcijferrecords weten te vestigen. Al in twee weken tijd wist de Zuid-Koreaanse Netflix Original meer dan 3 miljard minuten gestreamed te worden. Daarmee voegt de serie zich bij de '3 billion club' van Nielsen.

De goed ontvangen serie van Netflix is sinds 17 september 2021 te zien op Netflix en werd geschreven, bedacht en geregisseerd door Hwang Dong-hyuk. Bovendien is het nu de meest bekeken serie ooit op Netflix.

Squid Game-kijkcijferrecords
De serie vertelt het verhaal van 465 spelers die strijden om een hoge geldprijs. Maar dan wel ten koste van de dood van eenieder die niet wint. De serie blijft maar records breken.

The Wrap meldt op basis van de kijkcijfers die Nielsen vrijgeeft dat de serie 3,26 miljard minuten gestreamed is in de tweede week. Dat is meer dan de serie in zijn eerste week trok, met 1,9 miljard minuten aan streams.

Daarmee is Squid Game de eerst een enige serie dit jaar die meer dan 3 miljard minuten bekeken werd in 1 week tijd. De serie voegt zich bij een illuster rijtje dat enkel uit Netflix-content bestaat: The Crown, Ozark, You, Tiger King en The Umbrella Academy.

Squid Game stream je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Locke & Key'-makers geloven niet in crossover
Series / Nieuws

'Locke & Key'-makers geloven niet in crossover

Er wordt veel gesproken over een crossover met The Sandman, maar dat komt er niet.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Bedenkers Joe Hill en Gabriel Rodriguez hintten tijdens gesprekken over Locke & Key seizoen 2 dat een crossover met nog een Netflix-serie (The Sandman) er misschien wel in zou kunnen zitten.

Dat is een comic-verfilming van Neil Gaiman. Waar Locke & Key de bovennatuurlijke avonturen van de familie Locke volgt, in hun mysterieuze huis dat het Keyhouse heet, zouden zij met sleutels kunnen reizen naar verschillende dimensies. En laat Locke & Key in de comics nou een crossover maken met The Sandman.

Een crossover maken
In de comics hebben de franchises al een crossover gemaakt. Wellicht dat zoiets nu ook mogelijk zou kunnen zijn.

Maar opvallend genoeg zegt Hill nu dat hij het niet per se een idee vindt om na te jagen.

"Je moet nooit nooit zeggen. Maar als Sandman-fan heb ik de indruk dat ik vooral Neil Gaiman's Sandman-verhalen wil zien. Dat is iets dat iedereen wil zien. Dus mijn instinct is om 'nee' te zeggen. De twee hebben een mooi moment waarop ze in de comics elkaars handen vasthouden."

Maar hoewel hij alles een mogelijkheid vindt, heeft hij niet zo'n zin om dat te doen. Locke & Key seizoen 1 en 2 zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Emily in Paris'-actrice over de felle kritiek die ze kreeg
Series / Nieuws

'Emily in Paris'-actrice over de felle kritiek die ze kreeg

Lily Collins kreeg heel wat te verwerken na Emily in Paris seizoen 1.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Lily Collins reageert tijdens een nieuw interview op de kritiek die ze kreeg rond haar personage in de serie Emily in Paris van Netflix. Haar personage werd veelal "irritant" genoemd door critici.

Emily in Paris volgt het personage terwijl ze naar Frankrijk verhuist. Daar gaat ze aan de slag voor een marketingbedrijf in Parijs, waar ze ook meteen nieuwe vrienden maakt en probeert een liefde te vinden in... jawel, de stad van de liefde.

Heel wat kritiek
Het tweede seizoen van Emily in Paris komt op 22 december uit op Netflix. En de nieuwe afleveringen lijken heel erg te gaan lijken op het eerste seizoen.

De kritiek ligt nu vooral op de clichématige manier waarop Parijs wordt weergegeven. En Emily die niet of nauwelijks problemen heeft in haar pogingen te wennen aan de stad Parijs.

Tegenover ET Canada lijkt Collins het verrassend genoeg wel eens te zijn met het commentaar dat ze soms krijgt. Tot in zekere mate althans:

"Om iemand te hebben die optimistisch leuk en bubbly is... nou ja, het is zielig om te denken dat mensen kijken en roepen: 'Dat is wel erg veel'. Het zijn namelijk zo'n mooie kwaliteiten. Ze kan dat combineren met kwetsbaarheid en vragen om hulp, fouten maken. Ze is niet onfeilbaar."

Emily in Paris stream je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vette personageposters 'Cowboy Bebop' tonen cast van de Netflix-serie
Series / Nieuws

Vette personageposters 'Cowboy Bebop' tonen cast van de Netflix-serie

De marketing van de langverwachte Netflix-serie komt de laatste week flink op gang.

Een reeks ultra-coole personageposters voor de live-action Netflix-serie Cowboy Bebop hebben vandaag hun weg online gevonden.

De oorspronkelijke animatieserie Cowboy Bebop (nú te streamen via Netflix) kwam uit in 1998 en bestond uit 26 afleveringen. En hoewel de serie dus al meer dan 20 jaar oud is, is hij nog steeds mateloos populair. Logische dan ook dat Netflix er een live-action project van heeft gemaakt.

De nieuwe interpretatie van Cowboy Bebop is vanaf 19 november a.s. te streamen via Netflix en is een productie van André Nemec en scenarist Christopher Yost. Ze doen dit in samenwerking met Tomorrow Studios en Sunrise Inc., de productiemaatschappij achter de animatieserie.

Spiegel & co.
John Cho speelt in de serie de hoofdrol van Spike Spiegel, kapitein van ruimteschip Bebop. Premiejagers worden in de verre toekomst 'cowboys' genoemd en Spike is een van de beste in het universum.

Hij heeft twee partners die hem vergezellen tijdens zijn missies: Jet Black (Mustafa Shakir) en Faye Valentine (Daniella Pineda). Dat wil echter niet zeggen dat ze altijd even goed met elkaar kunnen opschieten!

Bekijk hieronder de nieuwe personageposters voor Cowboy Bebop.













Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Witcher' seizoen 2 onthult epische nieuwe trailer
Series / Trailer

'The Witcher' seizoen 2 onthult epische nieuwe trailer

Check hier nieuwe beelden van het tweede seizoen van Netflix-serie The Witcher.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De cast en crew van The Witcher hebben vandaag tijdens de Lucca Comics & Games Convention in Italië het publiek verrast met de officiële trailer en key-art van het tweede seizoen.

Het tweede seizoen van The Witcher, met Henry Cavill, Anya Chalotra en Freya Allan is vanaf 17 december wereldwijd beschikbaar op Netflix.

Tweede seizoen
In het tweede seizoen van The Witcher is Geralt of Rivia ervan overtuigd dat Yennefer om het leven is gekomen tijdens de 'Battle of Sodden'. Hij brengt prinses Cirilla vervolgens naar de veiligste plek die hij kent: zijn ouderlijk huis Kaer Morhen.

Terwijl de koningen, elfen, mensen en demonen van de verschillende continenten strijden voor heerschappij, moet Geralt prinses Cirilla tegen nog iets veel gevaarlijkers beschermen: de mysterieuze kracht die in haar schuilt.



The Witcher seizoen 2 is vanaf 17 december beschikbaar op Netflix. Het eerste seizoen van The Witcher kan je al op Netflix zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.