'The Walking Dead' onthult de oorsprong van de CRM

'The Walking Dead' onthult de oorsprong van de CRM

De Civic Republic Military is een kwaadaardige organisatie in de The Walking Dead-franchise.

Jim Pedd, 1 november 2021 14:14

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De serie The Walking Dead: World Beyond onthult steeds meer over de CRM, de samenzweringen van de organisatie en hoe men aan de macht gekomen is.
In aflevering Quartervois leren we dat de Civic Republic Military tien jaar eerder akkoord ging met een overdracht van macht aan een burgerregering, tien jaar na de apocalypse. Maar of dat haalbaar is? Duidelijk is dat de oprichters van de CRM in eerste instantie van plan waren om een militaire dictatuur te vestigen, die dan kon zorgen dat de mensheid kon overleven. En zodra alles opgebouwd was, kon de transitie gemaakt worden.

Het grote plan
De CRM wil duidelijk niet zijn macht overdragen. Daarom werden de bewoners van Omaha en de Campus Colony niet alleen door soldaten van de CRM aangevallen, maar kregen ze ook een gigantische 'kolom' aan Walkers over zich heen, die hen allemaal uitmoordden.

Het blijkt deel te zijn van de plannen van Kublek om de CRM aan de macht te houden en een overdracht aan een burgerregering tegen te gaan.

De eerste stap was de vernietiging van Omaha en de Campus Colony. Nummer twee is het uitstellen van burgerlijk toezicht, aangezien Walkers zo'n 110.000 levens claimden. En als dat geaccepteerd wordt, is er stap drie: de CRM die zijn macht niet overdraagt aan een burgerregering, ondanks de deal dat de militairen tien jaar aan de macht zouden blijven.

Kortom: Het is nu aan de helden om dit tegen te gaan. The Walking Dead: World Beyond stream je op Prime Video.
Bron: ComicBook

Lees meer over: The Walking Dead, The Walking Dead World Beyond, AMC, CRM, Civic Republic Military

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws