Nieuwe 'Star Wars'-serie is de belangrijkste tot nu toe

Nieuwe 'Star Wars'-serie is de belangrijkste

Ahsoka is de belangrijkste Star Wars-serie die in de franchise verschijnt.

Jim Pedd, 5 november 2021 om 09:48

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De Ahsoka-serie die we straks op Disney+ te zien krijgen, lijkt het belangrijkste Star Wars-project te worden. Deze borduurt voort op de avonturen van Ahsoka Tano die opgezet werden in The Mandalorian seizoen 2.
We weten dat acteur Hayden Christensen terugkeert in Ahsoka. Daarmee moet de serie elke verhaallijn in de Star Wars-franchise aan elkaar verbinden.

Verbindend weefsel
Ahsoka Tano was een Jedi die trainde onder Anakin Skywalker, en Order 66 overleefde. Ze speelde ook een rol in de burgeroorlog in het sterrenstelsel en krijgt nu dus een eigen live-action serie die zich vijf jaar na Return of the Jedi afspeelt.

Ooit trainde Ahsoka onder Anakin Skywalker, streed ze tegen Vader en nu lijkt ze de Force Ghost van Anakin Skywalker tegen te komen. Daardoor kan Ahsoka als serie dus de hele Star Wars-saga samenbrengen.

Opmerkelijk genoeg is bijvoorbeeld de opkomst van de First Order al opgezet met de serie The Mandalorian, en speelt de show zich dus echt af in een interessant kruispunt tussen al die tijdperken: het tijdperk van de prequelfilms, de reguliere trilogie en de sequeltrilogie.

Het gerucht gaat dat Ahsoka komende december begint met de opnames.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Ahsoka, Star Wars, Rosario Dawson, Lucasfilm, Disney Plus

Populair nieuws