Grote naam voor de misdaadserie 'Perry Mason'

Grote naam voor de misdaadserie 'Perry Mason'

De misdaadserie Perry Mason vindt in Katherine Waterston een nieuwe hoofdrolspeler.

Bram de Groot, 6 november 2021 om 13:30

In 2020 ging op HBO de misdaadserie Perry Mason in première met acteur Matthew Rhys als de privédetective uit de jaren 30 van vorige eeuw. Oorspronkelijk was die rol nog bedoeld voor Iron Man-acteur Robert Downey jr., nu uitvoerend producent.
Via Deadline wordt nu duidelijk dat actrice Katherine Waterston zich bij het tweede seizoen heeft gevoegd. Je kent Waterston uit films als Fantastic Beasts and Where to Find Them en Alien: Covenant. Ze gaat in Perry Mason de rol spelen van Ginny Aimes.

Aimes is een personage dat symbolisch wordt voor het soort optimisme dat mensen door Los Angeles uit het depressietijdperk sleepte. Ze is de droomonderwijzeres van elke ouder. Perry was terughoudend om Teddy naar een privéschool te sturen, maar ontdekt dat hij blij is dat zijn kind in Ginny's handen is - en ontdekt dat hij misschien ook wat van haar zonnestralen nodig heeft voor zichzelf.

Perry Mason
Het eerste seizoen van Perry Mason vind je uiteraard gewoon in de Ziggo Go app. Hieronder de trailer voor seizoen één.


In de serie worstelt privédetective Perry Mason met een laag inkomen, ziet hij zijn huwelijk mislukken en hikt hij met zijn oorlogsverleden. In het Los Angeles van 1932 probeert hij een kinderontvoering op te helderen. Terwijl de rest van het land nog lijdt onder de Grote Depressie kent de stad dankzij onder meer de Olympische Spelen en de opkomst van de geluidsfilm een bloeiperiode.Bron: deadline

Lees meer over: Perry Mason, Tim Van Patten, Deniz Gamze Erguven, Robert Downey Jr, HBO, Matthew Rhys

Populair nieuws