'Sons of Anarchy'-bedenker maakt opvallende nieuwe serie voor Netflix

Sons of Anarchy-bedenker maakt serie voor Netflix

Kurt Sutter van Sons of Anarchy maakt een nieuwe serie voor Netflix.

Jim Pedd, 1 december 2021 om 08:29

Als je op zoek bent naar iemand om een serie te maken rond een moreel complexe protagonist die van twee walletjes van de wet eet, dan zit je bij Kurt Sutter op de goede plek. Hij maakte bijvoorbeeld Sons of Anarchy en de spin-off Mayans M.C.. En nu maakt hij een nieuwe serie voor Netflix.
Netflix blijkt een deal gesloten te hebben met Sutter. Het idee is dat hij The Abandons gaat maken. Dat moet een western serie gaan worden.

The Abandons
Netflix wendt zich steeds meer tot het western-genre. Zo maakte men al de bijzondere en goed ontvangen miniserie Godless met Scott Frank en de feature film The Harder They Fall. Daarmee is het genre volledig terug van weggeweest.

Vandaag horen we dus dat Sutter komt met een western serie. Die draait om de oorsprong van La Cosa Nostra en hoe de organisatie geboren werd onder Siciliaanse migranten uit de jaren 1850 die opstaan tegen hun onderdrukkers. De serie verkent ook hoe de organisatie enorm machtig kon worden.

Het is te hopen dat het met deze nieuwe serie The Abandons beter vergaat dan The Bastard Executioner. Die serie kwam na één seizoen al ten einde.
Bron: Deadline

Lees meer over: Sons of Anarchy, Kurt Sutter, Netflix

Informatie over de serie: Sons of Anarchy

Populair nieuws