search

Ons nieuws van zondag 5 december 2021

Trailer post-apocalyptische serie 'Station Eleven' van HBO
Series / Trailer

Trailer post-apocalyptische serie 'Station Eleven' van HBO

Mackenzie Davis en Himesh Patel in een serie over de periode na een verwoestende grieppandemie.

Helaas is HBO Max nog steeds niet in Nederland te zien. Dit werd alweer een geruime tijd wel toegezegd voor 2021, maar de plannen zijn ondertussen gewijzigd. Volgens de nieuwe berichten verschijnt de streamingdienst nu in 2022 in Nederland.

Het gevolg is dat we heel wat series (en films) niet via HBO Max (of een andere dienst) in Nederland kunnen zien. Een van de nieuwe HBO Max-series die nog dit jaar verschijnt is Station Eleven en hieronder zie je de nieuwe trailer.

Trailer voor post-apocalyptische serie Station Eleven
HBO Max heeft de trailer voor Station Eleven online gezet, een post-apocalyptische dramaserie die de overlevenden van een verwoestende grieppandemie volgt terwijl ze proberen de samenleving weer op te bouwen.

De reeks beslaat naar verluidt meerdere tijdlijnen en is gebaseerd op de gelijknamige internationale bestseller van Emily St. John Mandel. Er zijn rollen voor onder meer Mackenzie Davis, Himesh Patel, Daniel Zovatto, David Wilmot, Matilda Lawler, Philippine Velge, Nabhaan Rizwan, Lori Petty, Gael Garcìa Bernal en Danielle Deadwyler.

Station Eleven van showrunner Patrick Somerville (Maniac, The Leftovers) gaat op 16 december in première op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brute trailer voor 'Jack Reacher' doet Tom Cruise vergeten
Series / Trailer

Brute trailer voor 'Jack Reacher' doet Tom Cruise vergeten

De serie rond Jack Reacher heeft Alan Ritchson in de titelrol. Begin volgend jaar online te zien.

Amazon Prime Video heeft de trailer voor Reacher op YouTube gezet. Het betreft een nieuwe serie gebaseerd op het personage uit de boeken van Lee Child. We hebben het uiteraard over Jack Reacher, de ervaren militaire politieonderzoeker die burgerwacht Jack Reacher wordt.

Tom Cruise speelde de rol van het personage nog in zowel de goed aangeschreven en door Christopher McQuarrie geregisseerde film Jack Reacher uit 2012 als het niet zo goed doordachte, door Ed Zwick geregisseerde vervolg Jack Reacher: Never Go Back uit 2016.

Tv-serie Reacher: bekijk de trailer
In de serie neemt Alan Ritchson (Titans, Smallville) de rol over van Cruise. Deze acteur lijkt een stuk meer op de "blonde reus" uit de romans. Ook namen als Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Chris Webster, Hugh Thompson, Maria Sten, Harvey Guillén, Kristin Kreuk, Currie Graham, Marc Bendavid, Willie C. Carpenter, Maxwell Jenkins en Bruce McGill zijn te zien.



Niemand minder dan Nick Santora (Prison Break) fungeert als showrunner van de serie die het eerste boek Killing Floor gedurende het eerste seizoen zal laten zien. Reacher gaat op 4 februari in première op Amazon Prime.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor de fans van 'Locke & Key'!
Series / Nieuws

Goed nieuws voor de fans van 'Locke & Key'!

Het tweede seizoen van Locke & Key verscheen pas recent. Nu zijn de opnames gestart voor seizoen 3.

Het eerste seizoen van de verfilming van de comicbookreeks Locke & Key van IDW Publishing verscheen verleden jaar februari op Netflix. Het tweede seizoen debuteerde in oktober dit jaar en het volgende seizoen moet in 2022 verschijnen. De opnames voor seizoen drie zijn nu gestart.

In de fantasyserie, gebaseerd op het werk van schrijver Joe Hill en tekenaar Gabriel Rodriguez, verhuizen drie kinderen na de moord op hun vader met hun moeder naar het landhuis van zijn familie. Ze vinden magische sleutels die naar krachten - en geheimen - leiden.

Er zijn rollen voor onder meer Darby Stanchfield (Nina Locke), Connor Jessup (Tyler Locke), Emilia Jones (Kinsey Locke), Jackson Robert Scott (Bode Locke), Laysla De Oliveira (Echo / Dodge), Petrice Jones (Scot Cavendish), Griffin Gluck (Gabe) en Hallea Jones als Eden Hawkins.

Goed nieuws: Opnames Locke & Key seizoen 3 gestart
Via Instagram komt Netflix nu met het nieuws dat de opnames zijn gestart voor het derde seizoen van Locke & Key. "@lockeandkeynetflix season 3 dropping 2022 <3333333," valt er te lezen bij een foto met twee van de hoofdrolspelers en een enom filmbord.

De eerste twee seizoenen van Locke & Key vind je uiteraard gewoon op de streamingdienst. Er zijn in totaal twintig afleveringen om te kijken.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor stevige BBC-serie 'The Tourist' met Jamie Dornan
Series / Trailer

Trailer voor stevige BBC-serie 'The Tourist' met Jamie Dornan

Fifty Shades of Grey-acteur pakt hoofdrol in epische kat-en-muisachtervolging van BBC.

De BBC heeft de eerste trailer vrijgegeven voor The Tourist, een nieuwe miniserie-thriller met Jamie Dornan (The Fall, Fifty Shades of Grey). Dornan speelt een Britse man die in de Australische outback wordt achtervolgd door een enorme tankwagen die hem van de weg probeert te drijven.

Een epische kat-en-muisachtervolging ontvouwt zich als hij later wakker wordt in het ziekenhuis, gewond, maar op de een of andere manier levend zonder enig idee wie hij is. Met genadeloze figuren uit zijn verleden die hem achtervolgen, brengt zijn zoektocht hem naar antwoorden.

De serie is geschreven door BAFTA-genomineerde en Emmy-winnende producenten en scenarioschrijvers Harry Williams en Jack Williams, beiden uitvoerend producent met Christopher Aird en Andrew Benson voor Two Brothers Pictures (Fleabag).

Eerste trailer voor The Tourist
De serie van zes afleveringen bevat ook rollen voor Damon Herriman, Danielle Macdonald, Shalom Brune-Franklin, Olafur Darri Olafsson en Alex Dimitriades.

The Tourist gaat op nieuwjaarsdag in première op BBC One in het VK en wordt later vertoond op HBO Max in de Verenigde Staten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video voegde weer veel nieuwe series toe: dit is allemaal nieuw
Series / Featured

Prime Video voegde weer veel nieuwe series toe: dit is allemaal nieuw

Prime Video had weer een topweek voor z'n abonnees; dit is allemaal nieuw.

Elke zondag kijken we naar de nieuwe series die toegevoegd zijn aan Prime Video deze week. Dat zijn er best wat weer, dus laten we er maar meteen in duiken.

The Walking Dead: World Beyond (S02E09): Terwijl het plan vorm krijgt, loopt de spanning tussen de groep en het BRL op. Als sommigen hun bondgenoten proberen te redden, komen heftige feiten boven water.

The Wheel of Time (S01E05): Perijn en Egwene komen een bekend gezicht tegen. Mart en Rhand zien vreemde gezichten. Moiraine en Lan treuren om hun verlies.

Harlem (seizoen 1): Harlem is een nieuwe komedie van schrijfster Tracy Oliver (Girls Trip) die vier stijlvolle en ambitieuze beste vriendinnen volgt in Harlem NYC, het mekka van zwarte cultuur in Amerika.

Desjuntados (seizoen 1): Na zeven jaar huwelijk, besluit een echtpaar ermee te stoppen. Maar ze moeten in hetzelfde appartement blijven wonen tot ze hun financiële problemen uitgevogeld hebben.

Comedy Club (seizoen 1): In Comedy Club, 's lands beste comedians Arjen Lubach, Guido Weijers, Ronald Goedemondt, Henry van Loon, Jandino en Roué Verveer, delen hun meest humoristische, gekke en grappige kijk op mens en maatschappij vanuit hun favoriete theaters in Nederland.

Where's Waldo? (seizoen 2): De 12-jarige Wally en zijn beste vriendin Wenda zijn lid van de Wereldwijde Reizigers Genootschap - de internationale orde van lergierige reizigers die de wereld rondtrkken om culturen te eren en problemen op te lossen door goed op te letten.

Lingokids - Songs for Kids (seizoen 1): Een rits kinderliedjes, gemaakt om kinderen nieuwe woorden te leren, terwijl ze gezellig kunnen zingen en dansen.

Hopster Minis (seizoen 1): Hopster's helden Fluffster en Birdie beleven allerlei avonturen. En tegelijk leren ze kinderen leuke woorden.

Donnie op de Monnie (seizoen 1): In dit seizoen onderzoekt Donnie in het luxe leven van fitnessgoeroe Joel Beukers, modemiljonair Marjan Strijbosch, kunstenaar Selwyn Senatori, modeontwerper Taar Willoughby, entrepreneur Sander Groet, cateraar van privé jets Atoessa Ghavami, ondernemer Salar Azimi, jetset DJ Sylvie Ernalsteen, volkszanger Frans Duijts, ondernemer Anna Nooshin, topchef Jacob Jan Boerma en ondernemer Kiana Kova.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult eerste beelden van zijn live-action 'Resident Evil'-serie!
Series / Trailer

Netflix onthult eerste beelden van zijn live-action 'Resident Evil'-serie!

Resident Evil komt straks naar Netflix in een gloednieuwe en veelbelovende serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er is een trailer voor de live-action serie van Netflix, Resident Evil, online verschenen.

De serie verschijnt in de loop van 2022 op streamingdienst Netflix en vandaag debuteerde via het Twitter-account What's On Netflix. We zien op de trailer een live-action versie van een van de dodelijke zombie Doberman's van de Capcom-games.

Resident Evil
Een flitsend rood licht onthult meerdere keren het hoofd van de hond, dat langzaam aan het vergaan is. Daarna duikt de teaser in het logo van de serie.

De videogames van Capcom zijn zelfs al bestaat de reeks al meer dan twintig jaar, immens populair. De nieuwe Netflix-serie moet gebruik maken van de populariteit hiervan, maar benadert de boel wat anders dan de recent verschenen film Resident Evil: Welcome to Raccoon City.

De serie van Netflix volgt de Wesker-kinderen, die naar New Raccoon City verhuizen. Hieronder kan je de eerste teaser voor de Resident Evil-serie van Netflix bekijken:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Book of Boba Fett' gaat je een groot plezier doen
Series / Nieuws

'The Book of Boba Fett' gaat je een groot plezier doen

De serie The Book of Boba Fett geeft namelijk antwoorden die je nog niet had.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Book of Boba Fett-acteur Temuera Morrison hint ernaar dat de aankomende Disney+ serie antwoorden gaat geven op een aantal van de vragen die Star Wars-fans al enige jaren hebben.

De nieuwe serie werd aangekondigd in de aftiteling van het tweede seizoen van The Mandalorian en doet dienst als een soort seizoen 2.5 daarvan. The Book of Boba Fett pikt het verhaal daarna op en laat zien hoe het nu vergaat met Boba Fett.

The Book of Boba Fett
The Book of Boba Fett laat zien hoe Boba Fett en huurmoordenaar Fennec Shand naam voor zichzelf maken terwijl ze het misdaadimperium van Jabba the Hutt overnemen. Daarna proberen ze de onderwereld in Tatooine net iets anders vorm te geven, niet met angst, maar met respect.

Temuera Morrison sprak met SFX Magazine om het te hebben over The Book of Boba Fett. Hem werd gevraagd naar het gat van vijf jaar tussen de ogenschijnlijke dood van Boba in Return of the Jedi en zijn terugkeer in The Mandalorian. De serie gaat veel vragen beantwoorden:

"Er komen zeker een aantal antwoorden. Wat antwoorden waar al lange tijd op gewacht is. Korte en scherpe antwoorden, wat kleurrijke antwoorden. We gaan echt veel gaten voor je vullen", aldus Morrison.

The Book of Boba Fett is vanaf 29 december op Disney+ te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Floppen 'Game of Thrones' seizoen 8 is goed nieuws
Series / Featured

Floppen 'Game of Thrones' seizoen 8 is goed nieuws

Dat de serie Game of Thrones het niet goed deed op het laatst is ook goed nieuws.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO-serie Game of Thrones kende een teleurstellend laatste seizoen. Maar dat de serie teleurgesteld kan ook goed nieuws zijn voor de lezers van de boeken van schrijver George R.R. Martin.

De serie is gebaseerd op de boekenreeks A Song of Ice and Fire van Martin. Boeken die in 1996 voor het eerst gelanceerd werden. Lang hoopte Martin zijn reeks af te hebben voordat de serie te zien was. Maar na publicatie van het vijfde (van een geplande zeven) deel in 2011, is het nog altijd wachten op de volgende toevoeging.

Game of Thrones
Dat Game of Thrones teleur stelde bij de fans, is misschien stiekem wel goed nieuws voor de lezer van de boeken.

Waar Game of Thrones als serie teleur stelde, zal Martin ervoor zorgen dat het einde logisch is. De serie van HBO voelde vooral enorm overhaast. Dat Daenerys helemaal doordraaide en Bran ineens de koning werd, voelde dan ook wat vreemd.

Fans begrepen het verhaal misschien wel, maar waren het niet helemaal eens met hoe dit precies opgezet is.

Martin zal daarom gebruik maken van de mogelijkheid om er toch zelf iets van te gaan maken. Niet gek ook, want hij vertelde al eens dat HBO meer seizoenen had moeten maken van Game of Thrones, om ervoor te zorgen dat het verhaal ook echt goed afgerond kon worden.

In de boeken zal dus wel goed opgebouwd gaan worden naar de grote momenten. Game of Thrones binge je op Ziggo Movies & Series XL.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The Punisher terug op Disney+? Jon Bernthal gelooft er niet in
Series / Nieuws

The Punisher terug op Disney+? Jon Bernthal gelooft er niet in

Jon Bernthal vertelt over een mogelijke terugkeer als The Punisher op Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Acteur Jon Bernthal betwijfelt of zijn personage The Punisher zou werken in een PG-13 versie. Het Marvel Cinematic Universe kende een tijdje een spin-off die op Netflix te zien was.

Daarin speelde Bernthal de toffe rol van Frank Castle, a.k.a. The Punisher. Maar de Netflix-serie kwam al na twee seizoenen tot een einde. En Marvel Studios besloot al dit soort series te verwijzen naar een ander universum.

The Punisher-terugkeer?
Er gaan al maanden geruchten rond over de terugkeer van personages uit de Netflix-series in MCU-projecten.

Zo zou Charlie Cox terugkeren als Matt Murdock in de film Spider-Man: No Way Home, en geldt dat mogelijk ook voor Vincent D'Onofrio. En het zou zo zijn dat The Punisher ook terugkeert.

Hoewel Bernthal daar wel voor open staat, denkt hij niet per se dat het gaat werken. "Het personage heeft echte, echte, echte diepe en diepe betekenis voor mij. Hij zit echt in mijn hart, in mijn botten en ik bescherm hem echt zoveel mogelijk."

Een terugkeer zit er wat hem betreft wel in. Maar of hij terug wil keren in het MCU? "Ik weet niet of je moet inleveren op de duisterheid van het personage. Het personage betekent zoveel voor iedereen, en dus moet je daar voorzichtig mee omgaan."

De serie The Punisher staat in z'n geheel op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit dode personage krijgt een grote rol in 'Riverdale'
Series / Nieuws

Dit dode personage krijgt een grote rol in 'Riverdale'

Riverdale heeft een deel van het verhaal van Sabrina uit te leggen straks.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sabrina Spellman's verschijning in Riverdale zal ook ingaan op het einde van The Chilling Adventures of Sabrina. Het nieuwe seizoen van Riverdale ging van start met de vijfdelige Rivervale-reeks.

Die neemt de serie een andere richting op, met het bovennatuurlijke en het occulte. We zien dadelijk ook Sabrina Spellman aankomen in het stadje, na jaren van teases voor cast en crew.

The Chilling Adventures of Sabrina
Netflix had vier seizoenen van The Chilling Adventures of Sabrina gemaakt, maar besloot te stoppen met de serie. En abrupt ook, met de dood van Sabrina in de allerlaatste aflevering.

Dat vonden fans maar niet en zelfs actrice Kiernan Shipka worstelde met dat feit. Gelukkig kijkt Rivervale straks naar de dood van Sabrina Spellman.

Dat vertelt bedenker Roberto Aguirre-Sacasa. "Het einde van Sabrina wordt zeker naar gerefereerd. En nee, Sabrina verschijnt niet in Rivervale, alleen om die reden. Het begon ermee dat iedereen een crossover wilde. The CW vond het opwindend, Netflix vond het opwindend en Warner Bros. vond het altijd al opwindend."

En dus zocht men naar een speciale manier om een Riverdale en The Chilling Adventures of Sabrina-crossover te maken.

Dat wordt straks dus wat! The Chilling Adventures of Sabrina binge je, net als Riverdale, op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.