'Doctor Who'-actrice ziet geen reden om te stoppen

'Doctor Who'-actrice ziet geen reden om te stoppen

Actrice Mandip Gill uit Doctor Who denkt niet aanstoppen na vertrek leading lady.

Bram de Groot, 8 december 2021 om 18:17

Actrice Jodie Whittaker debuteerde in december 2017 als eerste vrouwelijke vertolker van het titelpersonage in de sciencefictionserie Doctor Who. Hiermee werd ze de dertiende incarnatie van The Doctor. Binnenkort stopt ze met het spelen van het personage.
Haar vertrek houdt een andere actrice niet tegen om haar aandeel in de serie te blijven spelen. Doctor Who's Mandip Gill zegt dat ze open staat om verder te gaan als de metgezel Yaz van de 14e doctor zodra Jodie Whittaker's huidige Doctor vertrekt.

"We weten niet welke impact de specials op een ieders personage heeft, snap je? [...] Wat zo geweldig is aan Doctor Who, is dat het publiek altijd openstaat voor oude en nieuwe personages," aldus Gill in gesprek met RadioTimes.com.

"Ze hebben niet elke keer een geheel nieuwe cast nodig als het begint met een nieuwe Dcotor.... Maar als dat gebeurt, zoals bij ons [in 2018], dan zijn ze ook massaal aan boord. Deze show staat open voor zoveel opties," voegde ze toe.

"Ik heb genoten van elke minuut van de reis," zei Gill over haar eigen aandeel. Maar of ze terugkeert: "Ik zou zeggen... zeg nooit nooit."Bron: Radio Times

Lees meer over: Jodie Whittaker, Peter Capaldi, Doctor Who, Kris Marshall, Jodie Whittaker, BBC America, Mandip Gill

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws