Waarom moest 'Battlestar Galactica' nou eindigen?

Battlestar Galactica werd enorm goed ontvangen maar eindigde heel plotseling. Waarom?

Jim Pedd, 09-12-2021 06:36

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Battlestar Galactica eindigde in maart 2009 na vier succesvolle seizoenen op SyFy. De serie bracht prestige naar sciencefiction, na een tijd van series als LOST en The Sopranos. Maar ondanks het winnen van meerdere Hugo en Saturn Awards, kwam de serie snel tot een eind.
De serie Battlestar Galactica draait om de verre toekomst waarin de mensheid op dertien koloniën leeft. Als de robots Cylons in opstand komen en de mensheid bijna helemaal uitroeien, vluchten de laatste 50.000 mensen weg op zoek naar een nieuw thuis. Dat wordt gemengd met onder meer religieuze en politieke thema's.

Waarom eindigde Battlestar Galactica?
Al in 2007 werd bekendgemaakt dat Battlestar Galactica tot een einde zou komen. Het duurde nog twee jaar voordat de finale uiteindelijk te zien was.

Het einde kon daardoor gelukkig netjes opgebouwd worden zonder dat de makers ineens onopgeloste verhaallijnen achter moesten laten zoals je vaak ziet bij series. De staking van de Writers Guild of America van 2007-2008 had tegelijk wel impact op het laatste seizoen van Battlestar Galactica.

De laatste tien afleveringen werden uitgesteld tot na de staking, zodat de laatste tien in de winter van 2009 te zien konden zijn en de schrijvers langer konden nadenken over het mogelijke einde.

Battlestar Galactica moest echter eindigen vanwege het hoge budget, dat voortkwam uit de visuele effecten, gecombineerd met teruglopende kijkcijfers.

De serie heeft nu de status van een show uit de beginjaren van deze Golden Age of Television.

Battlestar Galactica stream je op Prime Video.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Battlestar Galactica, Edward James Olmos, Syfy

Populair nieuws

Populair nieuws

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos

'Handmaid's Tale'-verhaallijn maakt fans weer boos