search
'Grey's Anatomy'-bedenker schaamt zich voor andere series
Series / Nieuws

'Grey's Anatomy'-bedenker schaamt zich voor andere series

Shonda Rhimes die ons de serie Grey's Anatomy bracht, schaamt zich hiervoor.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Dat Grey's Anatomy zo'n diverse cast heeft, maakt dat maker Shonda Rhimes zich schaamt voor andere televisieseries.

Grey's Anatomy is momenteel bezig met z'n achttiende seizoen. De hoofdrollen zijn onder meer voor Ellen Pompeo, Chandra Wilson en James Pickens Jr., en veel originele castleden waaronder Sandra Oh, Isaiah Washington, Katherine Heigl, T. R. Knight, Patrick Dempsey, Eric Dane, Brooke Smith en Kate Walsh waren ook ooit betrokken of zijn weer terug.

Grey's Anatomy en representatie
Al snel nadat Grey's Anatomy van start ging, werd de serie populair en geprezen om zijn oog voor diversiteit en representatie. Vrouwen, raciale minderheden en LHBTIQA+ castleden maken onderdeel uit van de cast en significant ook. Daarmee liep de serie voor op heel wat andere series.

Maar voor Rhimes is dit een bitterzoet feit. Dat Grey's Anatomy hierom geprezen werd, maakt ook meteen dat duidelijk is dat andere series het niet goed doen.

"Helaas denk ik dat het nalatenschap van de serie misschien enkel is dat we het mogelijk maakten voor meer mensen van kleur om voor de camera te werken op televisie." Een knappe en belangrijke prestatie. Maar: "ik schaam me daardoor een beetje voor televisie."

Grey's Anatomy kan je op Disney+ streamen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen