Eerste recensies 'The Witcher' seizoen 2: kijken of skippen?

Eerste recensies 'The Witcher' seizoen 2

De fans hoeven uiteraard niet overtuigd te worden, maar de eerste reviews staan nu al wel online.

Bram de Groot, 10 december 2021 15:26

Zo'n twee jaar geleden verscheen het eerste seizoen van The Witcher op Netflix. De serie bleek een kijkcijferkanon en er wordt nu door Netflix een enorm franchise uitgewerkt. De ontvangst van het eerste seizoen bleek wel wat wisselend. Hoe zit dat met seizoen twee?
Het eerste seizoen van The Witcher kwam uit op een wat matige 68% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Er werden 91 recensies meegenomen. Op het moment van schrijven verzamelde Rotten Tomatoes elf recensies en de score staat nu nog steeds op de volle 100%.

Grote verbetering ten opzichte van seizoen 1
"The Witcher seizoen 2 is een onmiskenbare verbetering ten opzichte van een onnodig ingewikkeld eerste seizoen," schrijft Bradley Russell van Total Film.

Daar is Narayan Liu van CBR het mee eens: "Al met al is seizoen 2 van The Witcher een prachtige uitbreiding van het verhaal van Geralt, Ciri en Yennefer, met alle geestige dialogen en monsterachtige actie die fans verwachten."

"Toegankelijker dan het gecompliceerde eerste seizoen bouwt Netflix' fantasieserie met meerdere tentakels voort op een indrukwekkende hoofdrol van Henry Cavill, terwijl hij leunt op de horrorelementen met een steeds indrukwekkender effect," meent Boyd Hilton van Empire Magazine.

En Nick Hilton van Independent (UK): "In een wereld waar hoge fantasie zichzelf serieus moet nemen om serieus genomen te worden, slaagt The Witcher er bijna in om iets vrij zeldzaams te zijn: vermaak."

Vanaf 17 december vind je seizoen twee met acht afleveringen terug op Netflix. Hieronder een recente trailer.
Lees meer over: The Witcher, Seizoen 2, Henry Cavill, Geralt van Rivia, Rebecca Hanssen, Ciri, Freya Allan

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws