'The Flash' laat zien dat superhelden hypocriet zijn

The Flash laat zien dat superhelden hypocriet zijn

De serie The Flash heeft stiekem niet malse kritiek op z'n helden.

Jim Pedd, 19 december 2021 10:36

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De speech die Iris West geeft in het laatste deel van The Flash: Armageddon, laat niet alleen haar persoonlijke hypocrisie zien ten aanzien van de dood van Savitar, maar ook de dubbele standaard als het aankomt op superhelden die nooit iemand vermoorden.
Het idee dat een superheld nooit iemand mag doden, is een morele fundering onder de meeste comics. Er zijn uitzonderingen, zoals het DCEU en MCU. Maar het idee is dan ook behoorlijk problematisch geworden de laatste tijd, vooral omdat schurken niet vergeven kunnen worden.

Iemand vermoorden
De vraag of iemand een schurk mag doden staat centraal in Armegeddon, Part 5. De Reverse-Flash vroeg aan Barry om hem te redden, wetende dat Barry daar enorm over zou twijfelen.

Iris probeerde te vertellen dat dit niet kon en gaf daarvoor een uitgebreide speech. Wat Mia betreft "is bloed voor bloed soms het antwoord". Volgens Iris zou echter niets goeds komen uit deze opmerking, want waar is het einde dan?

Helaas waren de handen van Iris verre van schoon als je bijvoorbeeld kijkt hoe zij de speedster-schurk Savitar vermoordde in de finale van het derde seizoen van The Flash om te voorkomen dat die Barry Allen doodde.

Dat soort hypocrisie zie je ook in Armegeddon, Part 5, waarin Joe West tegen zowel Barry als Iris vertelt over de 'riot act', en zij besloten dat het okay zou zijn om Reverse-Flash te laten sterven. Joe dreigde de twee zelfs te onterven. Maar ook Joe is hypocriet, want hij doodde in The Flash de eerste Weather Wizard (in de pilot).

The Flash, dat je op Netflix ziet, zit dus vol hypocrisie.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Flash, arrowverse, The CW

Informatie over de serie: The Flash

Populair nieuws