search

Ons nieuws van zondag 19 december 2021

'Star Wars' heeft winnaar van het gevecht tussen Obi-Wan en Darth Vader al verklapt
Series / Nieuws

'Star Wars' heeft winnaar van het gevecht tussen Obi-Wan en Darth Vader al verklapt

Obi-Wan Kenobi krijgt een nieuwe serie op Disney+ en die bevat een opwindende rematch.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Obi-Wan Kenobi en Darth Vader krijgen een rematch in de Obi-Wan Kenobi-serie. De winnaar van hun aankomende gevecht is echter al verklapt.

In 2019 leerden we al dat Ewan McGregor terug zou keren naar het sterrenstelsel ver, ver weg om weer de fanfavoriete Jedi Master te spelen. Naast hem is ook Hayden Christensen weer te zien als Darth Vader. Hoewel details schaars zijn, weten we wel dat de serie "de rematch van de eeuw" laat zien, zoals Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy al vertelde.

Obi-Wan Kenobi-rematch
Disney is zich ervan bewust dat de rematch een grote is voor fans van Star Wars. Dat lichtte men dan ook al uit in de recent vrijgegeven sizzle reel van Disney+ Day 2021.

Daarin zag je de voormalig Jedi Master en Padawan tegen elkaar duelleren. Context voor het gevecht is er bijna niet.

Maar Star Wars: A New Hope laat zien dat het niet heel goed gaat voor Darth Vader. De twee komen elkaar in die film tegen, waar de Sith Lord zegt: "Toen ik je achterliet, was ik een leerling. Nu ben ik de meester."

Dat hint ernaar dat Darth Vader ook deze tweede match verloor van zijn vroegere leermeester. Obi-Wan Kenobi is volgend jaar op Disney+ te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Schokkende 'The Witcher'-dood wijkt behoorlijk af van de boeken
Series / Featured

Schokkende 'The Witcher'-dood wijkt behoorlijk af van de boeken

The Witcher verandert weer een detail flink ten opzichte van de boeken.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van The Witcher is nu te zien op Netflix. Dat verandert iets behoorlijk groots aan de boeken. In dit artikel vertellen we je daarover.

In een van de eerste afleveringen van het tweede seizoen van The Witcher zie je een personage op gruwelijke wijze om het leven komen. Let dus op: dit artikel bevat grote spoilers!

The Witcher-sterfgeval
Geralt neemt Ciri mee naar het fort Kaer Morhen waar hij opgegroeid is. Ciri ontmoet meteen een aantal van de Witchers. Als ze eenmaal zit, ontmoet ze ook Eskel, die aangeeft terug te zijn van een gevecht met een Leshen. Hij heeft de arm die hij van het beest afhakte meegenomen.

Eskel ziet eruit alsof hij er niet heel goed aan toe is. Nadat de Witchers wat vrouwen uitnodigen voor een viering, neemt Eskel een van de vrouwen mee naar de hal waar Witchers gemaakt worden.

Als zijn jas uit gaat, zie je een gebied in zijn schouderblad dat er heel ongezond uitziet. Je ziet vervolgens dat hij een infectie heeft van die Leshen. De Medaillons aan de Medallion Tree gaan trillen, waarmee duidelijk is dat er een monster nabij is. Eskel blijkt verworden te zijn in een Leshen en wordt gedood door Geralt en Vesemir.

Dat gebeurde in de boeken echter niet! Hij overleeft namelijk. Wat betekent dat de serie een groot element verandert. The Witcher zie je op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het allerlaatste einde van 'The Witcher' seizoen 2 uitgelegd
Series / Featured

Het allerlaatste einde van 'The Witcher' seizoen 2 uitgelegd

Veel gebeurtenissen en personages aan het einde van seizoen 2 dat deel 3 inluidt.

Afgelopen vrijdag verscheen het tweede seizoen van The Witcher op Netflix en waarschijnlijk hebben al heel wat fans de acht afleveringen er doorheen gejast. In dit artikel uiteraard SPOILERS met de uitleg van het einde van seizoen twee.

Mocht je denken... Dit wil ik niet weten, dan heb je nu nog tijd om weg te klikken.

Het einde van seizoen 2 van The Witcher introduceert een legioen nieuwe tegenstanders die allemaal op Ciri (Freya Allan) jagen, terwijl ze hét doelwit op het continent wordt vanwege haar mysterieuze, realiteit-springende krachten.

Gelukkig wordt ze beschermd door Geralt (Henry Cavill) en Yennefer (Anya Chalotra), die herenigd zijn en de strijdbijl en hun sluimerende romance lijken - voorlopig - begraven na Yennefers verraad.

Het allerlaatste einde van The Witcher seizoen 2
Het laatste schot van seizoen twee onthult de identiteit van Emhyr var Emreis (Bart Edwards), de keizer van Nilfgaard, ook wel de White Flame genoemd. Hij blijkt Ciri's vader te zijn, voorheen bekend als Duny. Grote kans dat hij de big bad wordt in seizoen drie.

Hij zal concurrentie krijgen om zijn dochter te pakken te krijgen in seizoen 3, want Redanian spymaster Sigismund Dijkstra (Graham McTavish) heeft samengewerkt met de vormveranderende tovenares Philippa Eilhart (Cassie Clare).

Ciri, Geralt en Yennefer kwamen ook oog in oog te staan "‹"‹met de Wild Hunt, een mythisch team van ruiters van de Apocalyps, en de oude heks Voleth Meir, ook bekend als de Deathless Mother, die Ciri bezat en de geesten van Yennefer en Fringilla (Mimi Ndiweni) corrumpeerde.

Al met al veel haken voor een vervolg. Een einde is het seizoen zeker niet. Seizoen drie wordt vanaf begin 2022 opgenomen en hopelijk verschijnt het nieuwe seizoen eind 2022.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video had een drukke serieweek! Dit is allemaal nieuw
Series / Nieuws

Prime Video had een drukke serieweek! Dit is allemaal nieuw

We zetten het complete nieuwe aanbod van Prime Video deze week op een rij.

Elke zondag kijken we naar de nieuwe series op Prime Video. Deze week waren dat er weer een boel! We duiken d'r meteen in, beginnend met nieuwe afleveringen. Daarna zetten we de series met nieuwe seizoenen op een rij.

Young Rock (S02E01): Een onverwachte gast laat Dewey zien dat dit het eerste van een hele rits verschrikkelijke kerstfeesten is.

The Wheel of Time (S01E07): Moiraine en haar beschermelingen moeten van hun pad afwijken door een onverwachte ontmoeting. Deze afleiding onthult echter vele dingen "“ het ware doel van Moiraine, Lan z'n verleden, de breuk die in de groep is ontstaan en de identiteit van de Herrezen Draak.

The Grand Tour (S04E04): In deze tweede lockdownspecial duikt het trio in de bizarre wereld van de Franse autocultuur. Op een epische autoreis door de Welshe heuvels beklimmen ze bergen, ontmantelen ze bommen, hebben ze auto's met propellers, helikopterstunts en de spannendste race van hun leven tot ze bij het Engelse Kanaal aankomen voor een spetterende climax. En ook een tikkeltje Franse filmhuiscinema.

The Expanse (S06E02): Met een onverwachte passagier aan boord van de Rocinante, ondernemen Holden en de crew een gevaarlijke missie die het machtsevenwicht van de oorlog kan laten verschuiven. Drummer besluit een ongemakkelijke samenwerking aan te gaan. Filip worstelt met zijn schuldgevoelens.

Matroesjka's (seizoen 1 en 2): Raymond Van Mechelen, een Belgische vrouwenhandelaar, rekruteert in Vilnius (Litouwen) met de hulp van lokale talentscouts jonge Russische en Litouwse vrouwen. Oost Europese vrouwen zijn immers erg in trek bij Westerse bordeelbezoekers. België is een gedroomd transitland. De politie is er traag en de immigratiedienst corrupt. Wie durft, kan er altijd wel wat ritselen.

The Ferragnez (aflevering 6-8): Deze documentaireserie duikt in het buitengewone leven van Chiara Ferragni en Fedez. Een authentiek verhaal dat in acht afleveringen duikt in een van de meest opvallende koppels die er maar zijn.

Over Grenzen (seizoen 1): Over Grenzen gaat over de sleutelrol die Nederland en België spelen in de wereldwijde drugsindustrie. In de serie volgen we de ondergrondse strijd die de gespecialiseerde politie voert met machtige drugskartels. Over Grenzen onderzoekt in hoeverre de drugsindustrie inmiddels is doorgedrongen in alle lagen van de maatschappij in Nederland, België en de rest van Europa.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Orville' onthult eerste beeld van seizoen 3
Series / Foto's

'The Orville' onthult eerste beeld van seizoen 3

De serie The Orville van Seth MacFarlane komt eraan met een nieuw seizoen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Bekende en nieuwe gezichten zijn te zien op de brug van The Orville in de eerste foto van het aankomende derde seizoen van de scifi serie.

Op donderdag 10 maart gaat het derde seizoen van de serie van schrijver Seth MacFarlane van start. Dan komen er tien afleveringen in het nieuwe seizoen, met wekelijks een nieuwe aflevering. We volgen weer de crew van het ruimteschip uit de titel, die de mysteries van het universum verkent, evenals de complexiteiten van hun eigen interpersoonlijke relaties.

The Orville-foto
De eerste foto van het derde seizoen werd vrijgegeven door Entertainment Weekly. We zien Capt. Ed Mercer (MacFarlane), Cmdr. Kelly Grason (Adrianne Palicki) en Lt. Gordon Malloy (Scott Grimes) hun gebruikelijke plek innemen. Op de achtergrond observeert Admiral Halsey (Victor Garber) de boel.

En dan zijn er drie nieuwe gezichten te zien in The Orville: Anne Winters als Ensign Charly Burke, evenals Bruce Boxleiter (als President Alcuzan) en Lisa Banes (als Senator Balask).

Check hieronder de foto:



The Orville was gedurende de eerste twee seizoenen te zien op FOX. In juli 2019 werd vervolgens bekend gemaakt dat de serie naar Hulu verhuisde voor seizoen 3.

Je kunt The Orville zien op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit brengt 'The Wheel of Time' seizoen 2
Series / Nieuws

Dit brengt 'The Wheel of Time' seizoen 2

The Wheel of Time gaat door met een tweede seizoen op Prime Video.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het voelt alsof we een compleet continent bereisd hebben in het eerste seizoen van de serie The Wheel of Time op Prime Video. Okay, heel gek is dat niet, want ergens hebben we dat ook gedaan.

In aflevering 7, The Dark Along the Ways, zien we hoe de jongens en meisjes uit Two Rivers hun grootste vijand tot nu toe tegenkomen: zichzelf. De Waygate maakt onze helden min of meer kwetsbaar voor Machin Shin, de Black Wind. Maar die zorgt voor heel wat existentiële twijfels en maakt dus niet zozeer dat onze helden uitgeleverd worden aan de heer van het duister. De vraag is nu natuurlijk waar de finale heen gaat, en waar het dan heen gaat.

The Wheel of Time seizoen 2
De Nederlandse acteur Josha Stradowski speelt in de serie de rol van Rand Al'Thor, en sprak tijdens een interview met de site TV Line over wat het nieuwe seizoen brengt.

"Wat kan ik zeggen over seizoen 2?" begon de acteur.

"Seizoen 7 is een grote identiteitsverandering en ik denkd at Rand als personage heel, heel interessant wordt, wetende dat hij de Dragon Reborn is en dat hij de wereld moet redden. Ik kan natuurlijk niet al te veel vertellen, maar ik kijk er heel erg naar uit om te zien dat mensen ervaren hoeveel lagen dit toevoegt aan het bredere verhaal. Niet alleen aan het verhaal van Rand, maar ook de anderen. De wereld wordt ook een stuk complexer en er staat meer op het spel."

Je kunt The Wheel of Time bingen op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws over 'What We Do In The Shadows'
Series / Foto's

Goed nieuws over 'What We Do In The Shadows'

What We Do In The Shadows krijgt een vierde seizoen en dat is nu al opgenomen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
What We Do In The Shadows-acteur Harvey Guillén bevestigt dat de opnames van het vierde seizoen van de hitserie klaar zijn.

De show is gebaseerd op een film uit 2014 van Taika Waititi en Jemaine Clement en een echte mockumentary die draait om vampiers. Sinds What We Do In The Shadows van start ging op FX in 2019, bleek dat de serie echt een grote hit was. Na de conclusie van het derde seizoen deze herfst, lijkt het erop dat de serie niet al te lang op zijn vierde seizoen zal laten wachten.

What We Do In The Shadows
Guillén is te zien als een van de huisgenoten van de vampiers: een menselijke familiar die in vampier en bodyguard Guillermo de la Cruz veranderd is.

Op zijn Instagram-account deelde hij het nieuws. "Vandaag is de laatste dag van de opnames voor seizoen 4. Ik kan niet wachten tot iedereen ziet wat er gebeurt! Wie kijkt er ook naar uit?"

Seizoen 3 eindigde nog met een grote meerdelige cliffhanger die de status quo compleet opschudde. De personages werden uit elkaar gehaald en gingen naar uiteenlopende plekken over heel de wereld.

Je kunt de serie What We Do In The Shadows streamen op Disney+.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe zit het eigenlijk met die 'The Batman'-serie?
Series / Nieuws

Hoe zit het eigenlijk met die 'The Batman'-serie?

Komt de serie Gotham PD er nog wel, want het is zo stil!?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nog twaalf weken en dan is The Batman van Matt Reeves in de bioscoop te zien. Warner Bros. heeft enorm veel vertrouwen in de reboot, aangezien er al aan twee spin-offs gewerkt wordt voor op streamingdienst HBO Max.

Colin Farrell tekende bijvoorbeeld om zichzelf weer onder te dompelen in protheses, omdat hij dan de rol van Oswald Cobblepot en hoe die langzaam opkomt in de onderwereld van Gotham City, laat zien in een televisieserie. Maar een tweede serie was eerder aangekondigd: eentje die zich focust op het Gotham City Police Department en zich een jaar eerder afspeelt dan The Batman.

Gotham PD
Terence Winter kreeg oorspronkelijk de mooie taak om de serie te maken als showrunner. Maar hij stapte op en werd vervolgens vervangen door Joe Barton.

In een gesprekje met een fan op Twitter, hintte hij ernaar dat de serie nog altijd in de maak is en zelfs mooi vooruitgang boekt! De serie heeft z'n scenario's namelijk gekregen en ligt nu bij de studio om te kijken of het allemaal goed genoeg is.

De show speelt zich een jaar voor The Batman af, als Bruce Wayne pas net begonnen is als de vleermuisman. Hieronder zie je het gesprek op Twitter:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO stopt nu al met 'Head of the Class'
Series / Nieuws

HBO stopt nu al met 'Head of the Class'

Head of the Class scoorde klaarblijkelijk niet goed genoeg voor HBO.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na slechts één seizoen heeft HBO Max al besloten om de reboot van de klassieke sitcom Head of the Class te annuleren.

Deadline meldt dat de serie tot een einde komt, dat al een maand nadat het tien afleveringen tellend eerste seizoen te zien was. De serie kreeg geen briljante recensies, maar Head of the Class werd met een score van 67% ook niet gehaat op Rotten Tomatoes.

Head of the Class
De multi-camera sitcom van uitvoerend producent Bill Lawrence en showrunners Seth Cohen en Amy Pocha wist gewoon niet voldoende aan te slaan.

"We gaan geen tweede seizoen maken van Head of the Class," aldus een woordvoerder van HBO Max. "We zijn dankbaar om te werken met Bill, Amy en Seth om zo'n iconische serie terug te kunnen brengen. We willen hen en de toegewijde cast dan ook bedanken voor hun harde werk en hun toewijding."

De serie volgt een groep middelbare scholieren die hun grootste uitdaging ontmoeten: een lerares genaamd Alicia Gomez. Die wil dat de kinderen zich minder richten op hun cijfers en meer op het ervaren van het leven.

Head of the Class was op HBO Max te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil'-acteur Charlie Cox scoort hoofdrol in Netflix-serie 'Treason'
Series / Nieuws

'Daredevil'-acteur Charlie Cox scoort hoofdrol in Netflix-serie 'Treason'

Ondertussen blijven de geruchten over de terugkeer van Matt Murdoch gewoon in leven.

Het is alweer twee jaar geleden dat het tweede seizoen van Daredevil op Netflix verscheen, maar Charlie Cox zagen we sindsdien weinig in films en series opdagen. Daar komt nu gelukkig verandering in, want de getalenteerde acteur heeft de hoofdrol gescoord in Netflix-miniserie Treason.

De Engelse acteur zal volgens Deadline in de spionage-dramaserie te zien zijn naast o.a. Olga Kurylenko (Quantum of Solace, Black Widow) en Oona Chaplin (Game of Thrones).

Spionnenwerk
Treason wordt omschreven als 'Bodyguard meets John Le Carré'. Uitvoerend producent Matt Charman (Bridge of Spies) zal dienst doen als showrunner van de serie. Fox Allan en Valery Ryan zijn tevens uitvoerend producenten, en Louise Cooper neemt de regie in handen. Treason is een productie van Binocular Productions.

In de miniserie volgen we Adam Lawrence, een agent die door MI6 is opgeleid, maar wiens loopbaan wordt verstoord wanneer de Russische spion Kara in zijn leven komt. De twee delen een ingewikkeld verleden, wat leidt tot de nodige politieke en diplomatische spanningen.

Het is nog onduidelijk wanneer we Treason op Netflix kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Flash' laat zien dat superhelden hypocriet zijn
Series / Featured

'The Flash' laat zien dat superhelden hypocriet zijn

De serie The Flash heeft stiekem niet malse kritiek op z'n helden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De speech die Iris West geeft in het laatste deel van The Flash: Armageddon, laat niet alleen haar persoonlijke hypocrisie zien ten aanzien van de dood van Savitar, maar ook de dubbele standaard als het aankomt op superhelden die nooit iemand vermoorden.

Het idee dat een superheld nooit iemand mag doden, is een morele fundering onder de meeste comics. Er zijn uitzonderingen, zoals het DCEU en MCU. Maar het idee is dan ook behoorlijk problematisch geworden de laatste tijd, vooral omdat schurken niet vergeven kunnen worden.

Iemand vermoorden
De vraag of iemand een schurk mag doden staat centraal in Armegeddon, Part 5. De Reverse-Flash vroeg aan Barry om hem te redden, wetende dat Barry daar enorm over zou twijfelen.

Iris probeerde te vertellen dat dit niet kon en gaf daarvoor een uitgebreide speech. Wat Mia betreft "is bloed voor bloed soms het antwoord". Volgens Iris zou echter niets goeds komen uit deze opmerking, want waar is het einde dan?

Helaas waren de handen van Iris verre van schoon als je bijvoorbeeld kijkt hoe zij de speedster-schurk Savitar vermoordde in de finale van het derde seizoen van The Flash om te voorkomen dat die Barry Allen doodde.

Dat soort hypocrisie zie je ook in Armegeddon, Part 5, waarin Joe West tegen zowel Barry als Iris vertelt over de 'riot act', en zij besloten dat het okay zou zijn om Reverse-Flash te laten sterven. Joe dreigde de twee zelfs te onterven. Maar ook Joe is hypocriet, want hij doodde in The Flash de eerste Weather Wizard (in de pilot).

The Flash, dat je op Netflix ziet, zit dus vol hypocrisie.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Hawkeye'-finale brengt iets enorm groots
Series / Nieuws

'Hawkeye'-finale brengt iets enorm groots

Hawkeye gaat echt richting een wel heel erg knallende finale.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hawkeye aflevering 5 maakte een opvallend grote onthulling. De 'big guy' die het voorzien heeft op Clint Barton bleek niemand minder te zijn dan Wilson Fisk, gespeeld door Vincent D'Onofrio.

In de laatste momenten van de op een na laatste aflevering van Hawkeye, Ronin, leert Kate Bishop wie Clint in de allergie van moordenares Yelena Belova plaatste: haar moeder Eleanor. En die blijkt ook nog eens gespot te zijn bij de Kingpin, de gevreesde maffiabaas achter Maria Lopez en haar Tracksuit Mafia, die wraak wil(len) nemen op de Ronin - de naam die Clint droeg in Avengers: Endgame.

Hawkeye-schurk
In afwachting van de finale, onthulde Marvel Studios dat D'Onofrio echt terug is. Men gebruikte zelfs de Twitter-emoji #Kingpin.

"Het ding aan Vincent, is dat hij en zijn doubles onder een mantel aankwamen, omdat niemand hen mocht zien," vertelt Bert van het regieduo Bert en Bertie tegen Buzzfeed over het geheim houden van de terugkeer van de Kingpin.

"We namen een paar van deze dingen in publieke locaties op. En we moesten hen wel op de set krijgen. We realiseerden hoe belangrijk het was om dit geheim te houden. Dus smokkelden we hen onder een zwarte mantel naar binnen. Dat gold ook voor z'n double, omdat je weet dat het de Kingpin is als je dit ziet."

Check hieronder de nieuwe emoji. [url1=https://www.disneyplus.com/nl-nl/series/hawkeye/11Zy8m9Dkj5l]Hawkeye/url1] zie je op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom is Boba Fett zo bizar populair?
Series / Featured

Waarom is Boba Fett zo bizar populair?

Dave Filoni vertelt over de serie The Book of Boba Fett.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Boba Fett is de afgelopen jaren behoorlijk populair gebleken. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de aankomende release van de serie The Book of Boba Fett op Disney+.

In een interview legt schrijver en regisseur Dave Filoni uit waarom hij denkt dat het personage zo populair is gebleven in de popcultuur. Het personage werd bedacht door George Lucas, in samenwerking met art director Joe Johnston en illustrator Ralph McQuarrie. Boba Fett debuteerde in 1980 en werkte toen nog voor Jabba the Hutt.

The Book of Boba Fett
Het personage leek om het leven te komen in de film Return of the Jedi in 1983, maar bleek zijn aanvaring met de Sarlacc Pit overleefd te hebben. Sindsdien verschool Boba Fett zich op Tatooine.

In The Mandalorian was hij weer te zien en aan het einde van die serie werd een spin-off aangekondigd: The Book of Boba Fett. Dat terwijl het personage slechts zes minuten te zien was in de eerste films.

"ik denk dat het design van het kostuum, vooral de helm, iconisch is. De details, van de deuk in de kroon van de helm, de emblemen, de krassen, de mantel en de rest vertelden een breder verhaal, van het avontuur dat het personage meegemaakt had. Ik denk dat het altijd leuk is om je voor te stellen waar het heen zal gaan. En dat mogen we nu laten zien."

De serie The Book of Boba Fett is vanaf 29 december op Disney+ te zien.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de grootste onthullingen over 'The Witcher: Blood Origin'
Series / Featured

Dit zijn de grootste onthullingen over 'The Witcher: Blood Origin'

The Witcher: Blood Origin is hopelijk volgend jaar op Netflix te zien.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix heeft de eerste trailer onthuld voor The Witcher: Blood Origin. In dit artikel duiden we die trailer voor je en leggen we je uit wat je nou eigenlijk allemaal ziet.

De serie The Witcher: Blood Origin duikt in de oorsprong van de Witchers. De Conjunction of the Spheres komt voorbij, de reden waarom mensen en elfen oorlog voeren en hoe monsters in de wereld kwamen. Dat belooft dus wat voor het eerste seizoen van de serie.

De hoofdpersonen
De trailer begint met de blik op een aantal van de personages. Zo zie je Eile voorbij komen, gespeeld door Sophia Brown. Zij is de hoofdpersoon, een zangeres en iemand die met een mes op zoek gaat naar wraak en vergiffenis. Ook Fjall is een van de hoofdpersonen, iemand die lid is van een rivaliserende elfenclan en op zoek is naar vrede en vergiffenis.

En dan is er Scian, een personage van Michelle Yeoh die als mentor dient voor Eile en de laatste van haar nomadische stam van zwaardelfen is. Niemand is zo goed als zij dat is met een zwaard, maar ook niemand heeft zoveel verdriet om met zich mee te dragen. Zij zoekt naar een gestolen heilig zwaard, dat van haar gevallen stam gestolen is en vertrekt op een queeste die grote delen van het Continent zal veranderen.

Duidelijk is dat we daarmee meerdere elfenstammen interactie zien hebben, wat ook meteen betekent dat we een en ander leren over de geschiedenis en het erfgoed van het ras, maar ook over hun val.

De Conjunction of the Spheres
Een van de meest intrigerende shots in de trailer laat de drie hoofdpersonen zien, die naar een groot open en leeg landschap kijken. Je ziet flitsen groen in de hemel, wat hint naar de Conjunction of the Spheres, die de werelden van monsters en mensen bij elkaar bracht.

De strijd tussen mensen en elfen
De elfen zagen de komst van de mensheid als een ziekte. Mensen claimden het land en dreven de elfen richting uitsterven. De trailer laat zien dat die strijd snel en vroeg in hun ontmoetingen al begon, want de drie sterren vechten meteen met een groep menselijke soldaten. Ja, de elfen zijn sterker, maar mensen hebben de macht van getallen aan hun kant.

Verwijzing naar de monoliths
De serie wijst ook naar de monoliths, die een grote rol hebben in het veroorzaken van de Conjunction of the Spheres. (Meer daarover vertellen zou een spoiler zijn.)

De leider van de Wild Hunt
Als laatste zien we kort de leider van de Last Hunt, Eredin, gespeeld door Jacob Collins-Levy. Hij komt van een andere wereld. Zijn volk, de Aen Elle, gebruikten hun krachten om tussen werelden te reizen en te zorgen voor slaven. Hun overvallen kwamen bekend te staan als de Wild Hunt.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De volgende Arrowverse-serie 'Naomi' krijgt z'n eerste recensie: Kijken of skippen?
Series / Featured

De volgende Arrowverse-serie 'Naomi' krijgt z'n eerste recensie: Kijken of skippen?

Naomi heeft z'n recensie gekregen, maar is de nieuwe The CW-serie ook wat?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het Arrowverse lijkt niet te stoppen. Er wordt al een paar weken opgebouwd naar de release van de nieuwe serie Naomi en vandaag verscheen dan eindelijk de eerste recensie van de show. Is 't ook wat?

Naomi draait om het comic-personage bedacht door Brian Michael Bendis, David F. Walker en Jamal Campbell. De serie draait om hoofdpersoon Naomi, een jong meisje op zoek naar haar lotsbestemming en antwoorden.

De eerste recensie
ComicBook.com recenseerde de serie al en schrijft dat de pilot "uniek voelt vergeleken met alles wat je nu kan zien aan superheldenseries."

De show is niet zo flashy als veel van de "andere DC-series van The CW en mist het sterke genre-haakje van een aantal van de DC-series die je nu kan streamen. Maar dat is niet per se iets slechts. Wat de serie namelijk wel heeft, is een boel hart, oprechtheid en persoonlijkheid, evenals een benadering van zijn relatief nieuwe bronmateriaal dat tot iets heel unieks gemaakt zou kunnen worden. Naomi heeft alles in zich om de volgende DC-hit te worden."

Naomi is een tienermeisje dat in een klein stadje in het noordwesten van de Verenigde Staten een vreselijke gebeurtenis meemaakt, waardoor ze superkrachten ontwikkelt. Ze gaat op zoek naar antwoorden en de oorsprong van haar krachten en komt erachter dat niets is wat het lijkt.

Naomi begint op 11 januari.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.