search
Fans starten petitie om gecancelde Netflix-serie terug te brengen

Fans starten petitie om gecancelde Netflix-serie terug te brengen

Cowboy Bebop zou wat fans van de serie betreft gewoon terug moeten keren.

Jim Pedd
De live-action verfilming van Cowboy Bebop mag dan wel na één seizoen al door Netflix geannuleerd zijn, dat wil niet zeggen dat de kijker dat besluit wil accepteren.

Cowboy Bebop ging op 19 november in première op Netflix. Nog geen drie weken later, op 9 december, besloot Netflix er al een punt achter te zetten. Voor fans reden om een Change.org-petitie te lanceren om te verzoeken om een tweede seizoen. Op moment van schrijven zijn er al zo'n 50.000 handtekeningen gezet en loopt het aantal in rap tempo op.

Cowboy Bebop niet cancellen
"Voor mensen die een tweede seizoen (of meer) willen van de live-action Cowboy Bebop. Het was geen directe kopie van de anime, maar de wereld die ze gemaakt hebben was buitengewoon en verdient een tweede seizoen", lezen we in de uitleg over de petitie.

Heel wat fans reageren op de petitie. Zo schrijft iemand: "Ik hield van de anime en ik hield van deze live-action verfilming. Alsjeblieft, alsjeblieft maakt meer." Anderen uiten hun dankbaarheid voor het werk van het creatieve team en vinden dat "ze het verdienen hun visie tot het volledige potentieel te realiseren."

Waar het mis ging met Cowboy Bebop is moeilijk te zeggen, maar het lijkt erop dat de combinatie van een toch best aparte stijl en nichebronmateriaal leidde tot scepsis bij de gemiddelde Netflix-abonnee waardoor de boel geen nieuw seizoen kon krijgen. Daar was Cowboy Bebop te duur voor.

Check hier de petitie op Change.org.
Aanbevolen artikelen