'The Walking Dead' onthult hoeveel jaren de apocalypse al duurt

The Walking Dead onthult hoelang de apocalypse is

De serie The Walking Dead laat zien dat de zombie-apocalypse al een decennium duurt.

Jim Pedd, 21 december 2021 15:22

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

AMC's The Walking Dead heeft eindelijk bevestigd hoeveel jaren er verstreken zijn sinds de zombie-apocalypse begon. De wereld verviel zo'n 12 jaar geleden in chaos.
De onthulling kwam in het langverwachte oorsprongsverhaal van Negan, in het tiende seizoen van The Walking Dead. De serie duikt niet heel vaak in het verleden, maar flashbacks stonden centraal in de aflevering rond Negan. Dat was gedaan om de kijker een eerste echte indruk te geven van hoe Negan was voordat de zombie-uitbraak plaatsvond.

Einde van de wereld
De flashbacks dienen als sterk framing device om te laten zien hoe de boel zich allemaal afspeelt en wanneer wat mis ging. De serie is namelijk niet heel sterk in het laten zien van de tijdlijn.

De beste aanwijzing vonden we vooral in de leeftijd van Carl, die langzaamaan ouder werd. Maar gelukkig was het de aflevering rond Negan die hier duidelijk in dook.

Die liet zien dat Negan twaalf jaar voor het einde van het tiende seizoen in elkaar geslagen werd door een crimineel. Op dat moment waren zombies al zo'n beetje overal. Zes weken daarvoor zien we hoe hij probeert Lucille te helpen met haar kankerbehandeling. Op dat moment zijn er al overal zombies.

En zeven maanden daarvoor zit het beter, zien we nog een zombies. Dat bevestigt dat de personages van The Walking Dead in het elfde seizoen al tussen de twaalf en dertien jaar strijden tegen zombies en vechten voor hun levens.

The Walking Dead zie je op Disney+.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The Walking Dead, AMC, Zombie

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws